Maatalous

Katso video kevätkylvöistä: Antti Kuparinen näyttää isännän mallia – "Tämä on sinänsä villi temppu, mutta uskon että omalla ahkeruudella saa paljon aikaan"

21-vuotias Antti Kuparinen tekee ensimmäisiä kevätkylvöjä omilla pelloillaan. Riihimäkeläinen nuori mies kommentoi videolla maatalouden näkymiä ja morsiamen etsintää.
Sari Gustafsson
Kylvötöihin päästiin tämä keväänä Riihimäellä harvinaisen aikaisin. Antti Kuparinen on istunut viime päivinä traktorissa aamukuudesta iltakuuteen.

Riihimäkeläinen Antti Kuparinen teki rohkean liikkeen. Hän ei jäänyt odottamaan kotitilansa sukupolvenvaihdosta Ryttylässä, vaan osti ulkopuolelta itselleen pellot, koneet ja rakennukset.

Hän suosittelee MT:n videolla samaa ratkaisua muillekin nuorille viljelijöille.

"Tämä on sinänsä villi temppu, mutta uskon että omalla ahkeruudella saa paljon aikaan. On paljon isoja tiloja, mitkä kuolevat muuten ja pirstaloituvat. Rohkeasti vaan kysymään", Kuparinen vinkkaa.

Hän luottaa, että maataloudessa pärjää jatkossa erikoistumalla, tekemällä yhteistyötä ja karsimalla kuluja. Vanhoihin tapoihin ei saa juurtua liikaa.

Lue myös:

Antti Kuparinen ei jäänyt odottamaan perintöä – nuori mies osti kotitilansa ulkopuolelta itselleen pellot, koneet ja rakennukset: "Kaikki on pitkälti kiinni omasta ahkeruudesta"

MTK:n Juha Lappalainen kommentoi nuoren viljelijän tilakauppaa: "Harvinaista, muttei poikkeuksellista"

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Märkyys seisautti kylvöt toukokuussa kahdesti Jyväskylän Puuppolassa

ProAgria: Syysviljat ja nurmet hyvässä kasvussa, kaalikoit uhkaavat öljykasveja

Kylmyys on vähentänyt haihtumista, syyviljoja ovat stressanneet yöpakkaset