Maatalous

Tykkääkö hevosesi esiintyä yleisön edessä ja poseerata turistien valokuvissa? Se voisi sopia rakuunan ratsuksi Lappeenrantaan

Rakuunakilta etsii "kesätöihin" suomenhevosia sekä hevostenhoitajia.
Etelä-Karjalan Eskadroona
Rakuunoiden ratsuiksi etsitään rauhallisia, varmajalkaisia ja kilttejä suomenhevosia.

"Omistatko suomenhevosen? Olisiko sinun suomenhevosestasi kantamaan rakuunaa selässään? Esiintymään yleisön edessä? Poseeraamaan turistien valokuvissa?", näin kyselee Etelä-Karjalan Eskadroona Facebook-päivityksessään.

"Jos vastasit kyllä, niin tässä olisikin hieno mahdollisuus! Etsimme tulevalle kesälle vahvistuksia myös hevosrintamalla."

Tehtävään etsitään rauhallisia, varmajalkaisia ja kilttejä suomenhevosia tukemaan rakuunaperinnettä. Hevosta voi tarjota satunnaisiin kesätöihin lähettämällä viestin, jossa kerrotaan hevosesta. Ennen kesän alkua järjestetään koetilaisuus, jossa kartoitetaan tarjottujen hevosten sopivuutta tehtävään.

Etelä-Karjalan Eskadroona on Rakuunakillan Etelä-Karjalassa toimiva ala-osasto, jonka pääasiallisena toimintana on ratsuväen perinteiden vaaliminen ratsain.

Hevosten lisäksi rakuunaperinnetoimintaan etsitään myös hevosten hoitajia nykyisen joukon täydennykseksi.

Vapaaehtoisia hevosenhoitajia tarvitaan kesäkuun lopulta elokuun alkuun. Työhön kuuluu hevostenhoitoa, tallityötä, sekä tarvittaessa hevosten liikuttamista, esimerkiksi uittamista. Vaatimuksina on muun muassa luotettavuus, vastuullisuus ja vähintään 15 vuoden ikä.

Eskadroonaan saa yhteyden Facebookin kautta tai sähköpostilla ekeskadroona@gmail.com.

Lue lisää

Itsenäisyyspäivän paraati kulkee Tampereella – rakuunat ja suomenhevoset näkyvästi mukana kulkueessa

Korona-aika kiritti kotimaisen ruuan myyntiä: K-ryhmän Tuottajalle kiitos -tukisumma on noussut yli viiteen miljoonaan euroon

Etanolin kysyntä siivitti Altian ohran käytön ennätykseen

Siemenpulaa paikataan itävyyspoikkeuksella – komissio myönsi kevätvehnän, ohran, herneen ja härkäpavun vaatimuksiin helpotusta