Maatalous

Tältäkö näyttää elämästään nauttiva porsas? Riemukkaassa rallissa ei törmäyksiltä vältytä

Videolta näkyy, miten olkipossut ottavat liikkumavapaudestaan ilon irti. Ollikkalan sikatilalla porsitus- ja tiineytyshäkeistä on luovuttu. Käytössä on vapaa ryhmäporsituspihatto.
Kuvakaappaus videolta
Ollikkalan sikatilan possujen iltapäivähepulit antavat irtioton mallia.

Joskus hepuli yllättää. Ja jos hepulin saajia on enemmänkin, tuloksena on kunnon ralli.

Suomen kovimmat pahnabileet voivat hyvinkin löytyä Ollikkalan sikatilalta Vihdistä. Videolta näkyy, kuinka porsaat kaahaavat karsinasta toiseen saparo sauhuten.

Sikatilan arkea päivitetään ahkerasti someen. Sinne päätyivät myös videolla näkyvät iltapäivähepulit. "Meno on samanlaista, kuin isännällä silloin joskus!", kommentoi touhua Pekka Lehtonen.

Porsailla on tilaa reilusti yli eläinsuojelulain vaatiman minimimäärän. Videolta näkyy, miten ne ottavat liikkumavapaudestaan ilon irti.

Monissa emakkosikaloissa käytetään Suomessa porsitus- ja tiineytyshäkkejä. Ollikkalassa niistä luovuttiin muutama vuosi sitten. Käytössä on vapaa ryhmäporsituspihatto.

Sittemmin sikojen puuhista on tullut sekä tilan omistajien, että somekansan viihdykettä.

Sika kun touhuaa vaikka mitä, kun siihen on tilaa. Emakot taas eivät sinne tänne törmäilevistä jälkikasvustaan näytä hätkähtävän.

MT 26.11.: Ollikkalan sikatilalla otettiin käyttöön immunokastraatio – karjuporsaiden kiveksiä ei enää leikata

MT 22.12.2017: Pahnoilla kasvaneet possut myydään joulupöytään Olkipossu-tuotemerkillä

MT 6.5.2016: Ollikkalan tilalla on sikojen paratiisi

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Animalia vaatii hallitusneuvotteluista kantoja eläintuotannon rajoituksiin

Vihreät haluaa avata eläinsuojelulain uudestaan: Parsinavetat sekä porsitus- ja tiineytyshäkit kiellettävä siirtymäajalla

Eläinsuojelijoiden vaalikoneeseen vastanneista yli 400 ehdokkaasta valtaosa kieltäisi turkistarhauksen sekä emakoiden ja kanojen häkit