Maatalous

MMM:n Jaana Husu-Kalliolle kummilehmä: "Olen niin ylpeä kotimaisesta maidontuotannosta"

Pohjoissavolainen 150-tonnari kohtasi kumminsa keskiviikkona
Anna Salminen
Jaana Husu-Kallio (oik.) silittää kummilehmäänsä Tataria. Keskellä Ville-Veikko Eskelinen.

Kunnioitettavat yli 150 000 kiloa maitoa lypsänyt Ayrshire-lehmä Tatar sai kummikseen maa- ja metsätalousministeriön kansliapäällikön Jaana Husu-Kallion.

"Haluan osoittaa teollani tukea usein parjatuille suomalaisille lypsylehmille", kommentoi MT:n keskiviikkona tavoittama Husu-Kallio. Hän kertoo löytäneensä Pohjois-Savon karjakerhon palkitsemanTatarin Twitterin välityksellä.

Husu-Kallio kohtasi kummilehmänsä ensimmäistä kertaa keskiviikkona vieremäläisellä Rantalan tilalla Tiina ja Juha Eskelisen luona.

Tilaisuus oli Husu-Kallion mukaan ainutkertainen ja upea. "Tatar oli liikuttavan ihana ja erittäin hyvässä kunnossa oleva lehmä. Tässä näkyy miten hyvin lehmiä Suomessa hoidetaan", hän kertoo.

MMM:n tiedotteessa kerrotaan, että Husu-Kallion kummitempauksella levitetään sanomaa eläinten hyvinvointiin panostamisesta ja kestävästä eläinten pidosta, joita 15 vuotias ja poikkeuksellisen korkeatuottoinen Tatar edustaa.

"Tatar on oiva esimerkki hyvän jalostuksen ja erinomaisen huolellisen hoidon tuloksena saavutetusta pitkäikäisestä suomalaisesta lypsylehmästä, jollaisia soisin nähtävän meillä yhä enemmän", kertoo Husu-Kallio tiedotteessa.

Lue lisää

Kaleva: Kyläkauppatuki kaksinkertaistuu tänä vuonna

Susien ulostenäytteitä kerätty DNA-analysointia varten jo vajaa 700 – Tohmajärvellä näytteitä etsi MMM:n, Riistakeskuksen ja Luonnonvarakeskuksen väki

Kansliapäällikkö: "En usko, että vientineuvottelut Kiinaan vaarantuvat fasaanien vuoksi"

Pohjanmaalla iso vyyhti laittomia teurastuksia, lampureilta ei heru ymmärrystä eläimiä myyneille tiloille: "Ainakin osan on pitänyt tietää, mikä lampaiden kohtalo on"