Maatalous

MMM:n Jaana Husu-Kalliolle kummilehmä: "Olen niin ylpeä kotimaisesta maidontuotannosta"

Pohjoissavolainen 150-tonnari kohtasi kumminsa keskiviikkona
Anna Salminen
Jaana Husu-Kallio (oik.) silittää kummilehmäänsä Tataria. Keskellä Ville-Veikko Eskelinen.

Kunnioitettavat yli 150 000 kiloa maitoa lypsänyt Ayrshire-lehmä Tatar sai kummikseen maa- ja metsätalousministeriön kansliapäällikön Jaana Husu-Kallion.

"Haluan osoittaa teollani tukea usein parjatuille suomalaisille lypsylehmille", kommentoi MT:n keskiviikkona tavoittama Husu-Kallio. Hän kertoo löytäneensä Pohjois-Savon karjakerhon palkitsemanTatarin Twitterin välityksellä.

Husu-Kallio kohtasi kummilehmänsä ensimmäistä kertaa keskiviikkona vieremäläisellä Rantalan tilalla Tiina ja Juha Eskelisen luona.

Tilaisuus oli Husu-Kallion mukaan ainutkertainen ja upea. "Tatar oli liikuttavan ihana ja erittäin hyvässä kunnossa oleva lehmä. Tässä näkyy miten hyvin lehmiä Suomessa hoidetaan", hän kertoo.

MMM:n tiedotteessa kerrotaan, että Husu-Kallion kummitempauksella levitetään sanomaa eläinten hyvinvointiin panostamisesta ja kestävästä eläinten pidosta, joita 15 vuotias ja poikkeuksellisen korkeatuottoinen Tatar edustaa.

"Tatar on oiva esimerkki hyvän jalostuksen ja erinomaisen huolellisen hoidon tuloksena saavutetusta pitkäikäisestä suomalaisesta lypsylehmästä, jollaisia soisin nähtävän meillä yhä enemmän", kertoo Husu-Kallio tiedotteessa.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Löytynyt: Yhteinen tahtotila maatalouden kannattavuuden parantamiseksi – vientihaaveet yhdistävät tuottajia, kauppaa ja elintarviketeollisuutta

Ahman poikkeusluvat vähentäneet porovahinkoja – MMM esittää täksi talveksi kahdeksaa poikkeuslupaa

Eläinten hyvinvointi on ykkösasia – Kaltevassa navetassa märehtii tyytyväinen lypsykarja