Maatalous

Irlantilaisviljelijä syyttää eläinlääkäriopiskelijoita herkkähipiäisyydestä ja maataloudesta vieraantumisesta – "He palasivat sikalasta itkien"

Osa Irlannin sikatiloista on alkanut vaatia, että eläinlääkärillä on itsellään oltava maataloustaustaa.
Antti Savolainen
Sioille huutava mies sai opiskelijat pois tolaltaan.

Viljelijät kieltäytyvät ottamasta niin sanotusti herkkänahkaisia eläinlääkäriopiskelijoita tilalleen, kirjoittaa irlantilaislehti Farming Independent.

Jotkut paikalliset viljelijät vaativat, että eläinlääkärillä on itsellään oltava tilataustaa.

Esimerkiksi sikatilallinen Corkista totesi lehdelle, että kaksi opiskelijaa valitti hänen tilastaan maatalousministeriöön.

"Laitoimme opiskelijoille saappaat ja he menivät sikalaan. Myöhemmin he palasivat itkien, koska he eivät pitäneet siitä, kuinka yksi työntekijöistämme huusi sioille siirtäessään niitä", kertoo viljelijä Shane McAuliffe.

Viranomaiset eivät löytäneet tilalta huomautettavaa, mutta tilallisen mukaan tapauksesta oli silti haittaa heidän maineelleen.

Tilallisen mukaan kyseessä on herkkänahkainen sukupolvi, joka on vieraantunut maataloudesta.

Aiheesta on käyty keskustelua eläinlääketieteen laitoksen kanssa.

"Eläinlääkärit, jotka eivät ole tilalta, tarvitsevat maatilakokemusta eri tuotantoeläinten parissa ymmärtääkseen käytännön työtä", sanoo professori Michael Doherty.

Professori painotti, ettei tilatausta ole hyvälle eläinlääkärillä välttämätön ja että opiskelijoista on ollut tiloilla merkittävää hyötyä esimerkiksi karitsoinnin aikaan.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

"Aamulla soitettiin, että sikala palaa" – Nurmon palossa kuoli tuhat sikaa, nyt yksi isännistä kertoo miten tästä jatketaan

1 200 sikaa menehtyi sikalapalossa Seinäjoella – eläinlääkäri päättää savulle altistuneiden 1 200 eläimen kohtalosta

MRSA-bakteeria havaittu ensimmäistä kertaa suomalaisella eläinlääkärillä – ESBL löytyi kolmelta prosentilta