Maatalous

Uusi kasvisvuosi alkaa – varhaisvihannekset kypsiä

Kasvisten ensisadot alkavat valmistua, kertoo MTK tiedotteessaan.
Jaana Kankaanpää
Lautaselle kannattaa nyt valita kotimaisia varhaisvihanneksia.

Ensimmäisenä päästään herkuttelemaan varhaiskaalilla, mansikoilla, uuden sadon perunoilla, vihreällä parsalla, sipulilla, retiisillä, porkkanalla, nauriilla, raparperilla ja mehevällä jäävuorisalaatilla.

Ensimmäiset sadot saadaan eteläisestä ja lounaisesta Suomesta, Hämeestä ja Etelä-Savosta, MTK kertoo.

Lähellä tuotetut, tuoreet kotimaiset vihannekset ovat nyt erityisen mehukkaita ja rapeita. Kesäkeittiössä onkin helppo täyttää lautanen puolilleen kasviksia.

Säät ovat olleet varhaisvihannesten kannalta suotuisia. Viileässä ja sopivasti sadetta saadessaan kasvikset kehittyvät meheviksi ja maukkaiksi. Odotettavissa onkin laadukkaita kasviksia.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Juha Marttila vaatii lisää resursseja ravinnetutkimukseen

"Pitäisi oikein ruusupuska lähettää", Anne Kalmari perää ministeriöitä ottamaan uudet fosforitiedot vakavasti

Rapsin syyskylvöt ja ensi kesän sato vaakalaudalla EU:ssa