Maatalous

Oripään Okraa viimeisteltiin tummien pilvien varjossa - videolla ilmakuvaa messukentältä

Ennätysmittoihin venynyt näyttely kerää väkeä laajalta. Epävirallisesti kerrottiin, että puolet uusista ministereistä olisi tulossa käymään messuilla.
Veikko Niittymaa
Ilkka Suominen (vas), Kalle Murto, Mikko Kuusela ja Juho Luopa Turun Konekeskuksesta laittoivat Lemkenin lautasmuokkainta esittelykuntoon tiistaina Oripään lentokentällä.

Oripäässä keskiviikkona käynnistyvää Okra-maatalousnäyttelyä valmisteltiin tiistaina kiivaasti valmiiksi. Valmista kyllä tulee, vakuutti näyttelypäällikkö Jussi Isotalo Maaseudun Tulevaisuudelle.

Tiistaina tihutti hieman, mutta suurimman osan päivää oli poutaa ja aurinkokin paistoi. Itäisen taivaan tummat pilvet antoivat jylhän taustan messuja rakentaville. Sääennusteet lupaavat poutaa lähipäiviksi.

Kentällä kiersi tiistaina epävirallinen tieto, jonka mukaan jopa puolet uuden hallituksen ministereistä saattaisi piipahtaa messuilla. Messut avaa maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä (kesk).

Palvelupäällikkö Jukka Ahonen SR Harvestingilta puunasi tiistaina punaruskeaa Pronarin pöyhintä näyttelykuntoon. Vieressä odotti toinen pöyhin samaa käsittelyä ja sivummalla vielä peräkärryllinen lisää.

Virtolainen SR Harvesting tuo nähtäväksi likimain koko repertuaarinsa. Yhtä isoa perävaunua edelleen odoteltiin. Se oli Turun satamassa vielä tiistaina aamupäivällä. Yhtiö on edustanut puolalaista Pronaria kolme vuotta.

Vierellä osastolla Turun Konekeskuksen väki kokosi Lemkenin lautasmuokkainta. Urakka on hyvällä mallilla ja osasto on likimain valmis. Aika täyttä tuntuu olevan, miettivät Kalle Murto, Mikko Kuusela ja Juho Luopa.

Okra-messujen portit avataan yhdeksältä Oripään lentokentällä kaikkina neljänä näyttelypäivänä ja messupäivät päättyvät viideltä.

Järjestäjät ovat varautuneet noin 80 000 messuvieraaseen, mikä olisi saman verran kuin viime vuonna. Näyttelykenttä on historian suurin, lähes 23 hehtaaria. Karjaa ja etenkin lehmiä on mukana tavallista runsaammin, lähes 300 päätä.

Lue lisää