LUE NÄKÖISLEHTI: Postin lakon vuoksi kaikki MT:n artikkelit ja näköislehti luettavissa vapaasti
Maatalous

Okran näyttelypäällikkö haluaisi kieltää sääennusteet – "Ruokahuollolle on hankalaa, jos jää 10 000 annosta myymättä"

Perjantaille ennustettu sade vaikuttaa varmasti kävijämäärään, vaikka näyttelyssä ei toistaiseksi sadakaan, arvioi Jukka Isotalo.
Maija Partanen
Okrassa on nähtävää ja koettavaa myös muille kuin maatalouden ammattilaiselle.

Okra maatalousnäyttelyn kolmas päivä käynnistyi kosteana aikaisen aamun sateen jäljiltä. Näyttelyn aikana sadetta ei toistaiseksi ole tullut, vaikka ennusteet sitä ovat mananneet.

"Sääennusteet saisi kieltää Okran ajaksi", puuskahtaa näyttelypäällikkö Jukka Isotalo ja katsoo näyttelyaluetta, jossa sää on ennusteita vastoin sateeton.

Pahimmin huonosta sääennusteesta saattaa kärsiä ruokahuolto, jolle voi kävijämäärän muuttuessa rajusti odotetusta jäädä käsiin jopa 10 000 ylimääräistä annosta.

"Onneksi alueelle valuu nyt koko ajan väkeä, ja huomiselle on luvattu hyvää säätä. Lauantai on perinteisesti ollut huippupäivä kävijöiden suhteen."

Isotalo arvioi, että viime vuodesta jälleen laajennetulla näyttelyalueella vierailee lauantaina noin 25 000 kävijää. Lähelle sitä päästiin jo torstaina, kun Okrassa kävi yli 24 000 vierasta.

"Parkkipaikat olivat eilen jo aika rajoilla, ja käytävät täynnä, mutta hyvin pärjättiin."

Isotalo toivoo lauantain tuovan paikalle maatalouden ammattilaisten lisäksi myös muita kävijöitä. "Heillekin on täällä paljon nähtävää, kuten eläimiä."

Näyttelypäällikkö on tyytyväinen siihen, miten näyttely on sujunut.

"Täältä löytyy jokaiselle varmaan jotain kannettavaa mukaan, ja alan ammattilaiset saavat tehtyä kauppaa. Myös virkamiehiä ja hallintoa on tullut paikalle mukavasti", hän toteaa viitaten muun muassa ministerivieraisiin."

Isotalon mukaan näyttelykierros maa- ja metsätalousministeri Jari Lepän (kesk.) kanssa antoi viitteitä siitä, että viljelijät ovat melko tyytyväisiä hallitusohjelmaan. "Ei tullut huonoa palautetta vastaan."

Oripään Okra maatalousnäyttely on avoinna perjantaina kello 17 asti ja lauantaina kello 9-17.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Suomesta löytyy upea kirjo lehmärotuja – MT taltioi karjakauneutta Okrassa

Sikapitäjän Makkara ja Kalja luottaa kotimaiseen ja vierastaa piperrystä – "Mitä sitä oluesta puhumaan, sehän on kaljaa"

MT:n toimittaja testasi Tinderiä Okrassa: Varmoja osumia 35