Aktivistit osoittivat vuorokauden ajan eläinrakkautta Forssan teurastamon edessä - Maatalous - Maaseudun Tulevaisuus
Maatalous

Aktivistit osoittivat vuorokauden ajan eläinrakkautta Forssan teurastamon edessä

"Haluamme olla lähellä eläinten heidän viimeisillä hetkillään", Save Movementiin kuuluva ryhmä kertoo. HKScanin mukaan mielenilmaus sujui rauhallisesti.
Kari Salonen
Forssan eläinaktivisteille ei riitä eläinten elinolojen kohentaminen, vaan he haluavat lopettaa tuotannon kokonaan. Kuvan possu ei liity tapahtumaan.

Eläinaktivistit asettuivat maanantaina HKScanin Forssan-teurastamon eteen osoittamaan mieltään teurastuksia vastaan ja myötätuntoa eläimille.

Kysymyksessä oli Forssa Pig Save -ryhmän kahdeksas vigil eli suomeksi valvominen Forssan teurastamolla. Tapahtuma kesti tällä kertaa 24 tuntia eli vuorokauden, maanantaiaamusta tiistaiaamuun.

"Vigil on väkivallaton rakkauspohjainen demonstraatio teurastamon ulkopuolella. Haluamme olla lähellä eläimiä heidän viimeisellä hetkellään. Haluamme osoittaa heille tukea, rakkautta ja myötätuntoa, jota he ansaitsevat", ryhmä kertoo Facebook-sivuillaan.

Kovin lähelle mielenilmaisijat eivät eläimiä pyrkineet, vaan jäivät omaehtoisesti etäälle tehtaasta ja porteistakin.

HKScanin viestinnän mukaan se oli hyväkin, jotta eläimet eivät säiky ja eikä niiden matkaa pitkitetä turhaan. Myös ihmisten turvallisuudelle on hyvä pysyä kaukana painavista rekoista.

"Kaikki sujui rauhallisesti", viestintäosasto summaa MT:lle.

Forssan Lehden kuvaamat mielenilmaisijat olivat varustautuneet sikojen valokuvia esittävin kyltein, joissa luki "Minä kuolin täällä turhaan", "Sinä ostat minä kuolen", "Emme tulleet tuomitsemaan kuljettajia" ja "Ryhdy vegaaniksi". Paikalla oli kymmenkunta ihmistä.

Forssa Pig Save -ryhmä on osa Save Movement Finland -liikettä, joka taas kuuluu kansainväliseen Save Movement -verkostoon.

Liikkeen tavoitteena on lopettaa lihantuotanto ja -syönti kokonaan ja lisätä veganismia.

Lue lisää: MT 14.02.2019 ja MT 13.02.2019

Lue lisää

Leivon Leipomo ja HKScan perustavat yhteisen Boltsi Oy:n suositun siemenpyörykän valmistamiseksi

Lihan hyvä kysyntä vetää HKScania – siipikarjanlihan myynti kasvanut 15 prosenttia

HKScan ei lupaa vasikoita uusille kasvattamohankkeille

Tuottajahinta paras kriisiapu