Maatalous

MTK:n entinen kolmas puheenjohtaja, maanviljelijä Antti Franssila on kuollut

”Antti Franssila muistetaan erinomaisena maatalouspolitiikan osaajana ja vaikutusvaltaisena MTK-luottamushenkilönä."
MTK-ETELÄ-POHJANMAAN DIGIHISTORIIKKI
Antti Franssila 1930–2019

Maanviljelijä ja pitkäaikainen MTK-vaikuttaja Antti Franssila kuoli Alajärvellä läheistensä läsnä ollessa viime lauantaina 17.8.2019. Hän oli syntynyt Alajärvellä 23.8.1930.

Antti Franssila oli Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliiton MTK:n johtokunnan jäsen 1971–1993. Keskusliiton kolmantena puheenjohtajana hän toimi 1983–1993.

Maataloustuottajain Etelä-Pohjanmaan liiton johtokuntaan Franssila kuului 1961–1990. Puheenjohtajana hän oli kaksi vuosikymmentä, 1970- ja 1980-luvut.

”Antti Franssila muistetaan erinomaisena maatalouspolitiikan osaajana ja vaikutusvaltaisena MTK-luottamushenkilönä”, sanoo Maataloustuottajain Etelä-Pohjanmaan liiton toiminnanjohtaja Yrjö Ojaniemi.

Franssila viljeli kotitilaansa Kookinlaaksossa Alajärven Koskenvarrella. Peruna oli tärkein tuotantokasvi.

Urheilu oli Franssilalle mieluisaa. Nuoruuden urheiluharrastus vaihtui iän myötä innokkaaseen urheilun seuraamiseen. Kuntoliikuntaa hän jatkoi niin kauan kuin voimat sen mahdollistivat.

Franssilaa jäivät lähimpinä kaipaamaan lapset ja lapsenlapset perheineen sekä sisarukset perheineen.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Lukijalta: Biokaasutus voisi vähentää lannankäsittelyn päästöä jopa 90 prosenttia.

Sarvamaa jätti komissiolle kirjallisen kysymyksen valkoposkihanhista: "Mitä viranomaiset voivat tehdä torjuakseen haittoja?"

Kaikkien aikojen kananlento? Tavalliset häkit korvattiin virikehäkeillä hyvinvoinnin parantamiseksi – Nyt tuotantoa ajetaan alas samasta syystä