Maatalous

Suomalainen Jokilaakson juusto kilpailee Euroopan luomuinnovaation tittelistä

Ilo Cashew Valkohome on vegaaninen vaihtoehto valkohomejuustolle.
Jokilaakson Juusto
Vegaaninen Ilo Cashew Valkohome on maidoton, laktoositon ja gluteeniton.

Jokilaakson Juusto on valittu mukaan finaaliin kilpailemaan voitosta ja ensimmäisestä European Organic Food Innovation tittelistä. Finaali on 2.10. Luomuelintarvikepäivässä Finlandia-talolla.

”Osallistumme kilpailuun Ilo Cashew Valkohome -uutuudella, joka on vegaaninen vaihtoehto valkohomejuustolle. Haluamme vastata kuluttajien tarpeeseen löytää uusia juustopohjaisia kasvipohjaisia tuotteita, jotka ovat herkullisia ja mahdollisimman lähellä perinteisiä juustoja”, kertoo toimitusjohtaja Esa Luomanperä Jokilaakson Juustosta.

Ilo Cashew Valkohome tehdään käsin Jämsässä luonnonmukaisesti tuotetuista cashewpähkinöistä perinteisellä juustonvalmistusmenetelmällä: hapatteen ja valkohomeen avulla. Se on maidoton, laktoositon ja gluteeniton.

Kasvipohjaisten elintarvikkeiden kysyntä kasvaa Euroopassa ja muualla maailmassa. Kasvutrendiä ohjaavat huolet ilmastomuutoksesta.

”Uusi Ilo Cashew Valkohome on todella maukas ja ravitseva - se nostaa vegaanijuustot uudelle tasolle. Se on saanut kuluttajilta innostuneen palautteen”, Luomanperä sanoo.

Cashew on valittu vegaanisen juuston raaka-aineeksi sen ravinnollisuuden vuoksi: se on hyvä kasviproteiinin lähde ja sisältää myös terveellisiä, runsaasti tyydyttymättömiä kasvirasvoja ja hivenaineita.

Lue lisää