"Runsas ruissato riittää hyvin kotimaan leipomoiden ja teollisuuden tarpeisiin", arvioi Pro Ruis ry - Maatalous - Maaseudun Tulevaisuus
Maatalous

"Runsas ruissato riittää hyvin kotimaan leipomoiden ja teollisuuden tarpeisiin", arvioi Pro Ruis ry

Viime talvena ruista jouduttiin tuomaan jonkin verran, eikä kaikki ruisleipä ollut kotimaista.
Petteri Kivimäki
Kotimaiseen ruisleipään riittää tänä vuonna hyvin raaka-ainetta.

Rukiissa on näkymät erittäin hyvään ja laadukkaaseen ruissatoon, vaikka puinnit ovat vielä käynnissä, tiedottaa Pro Ruis ry.

Runsas sato riittää hyvin kotimaan leipomoiden ja teollisuuden tarpeisiin. Kotimaista ruisleipää on siis taas tarjolla. Kesän 2018 ruissato oli pienempi, ja viime talvena ruista jouduttiin tuomaan jonkin verran.

Lämmin kesä mahdollisti rukiin kylvöt hyvissä olosuhteissa syksyllä 2018. Ruista kylvettiinkin yli 40 000 hehtaarille. Rukiit talvehtivat hyvin ja myös kesän kasvukausi on ollut rukiin kasvulle suosiollinen.

Rukiin puinnit aloitettiin elokuun alussa ja ne on pystytty tekemään pääosin hyvissä olosuhteissa. Viljelijöiden kommenttien mukaan rukiista on tullut ennätyssatoja.

"Ruista on vastaanotettu myllyille jo jonkin verran ja laatukuvakin alkaa muodostua. Yleisesti rukiin laatu on hyvä", kertoo Pro Ruis yhdistyksen puheenjohtaja Minna Oravuo.

Lue lisää

Pro Ruis ei ole hanke eikä saa hanketukia

Tiesitkö, että myös tutut viljat ruis, kaura ja ohra sisältävät kasviproteiinia ja vieläpä terveysvaikutteisia?

Ruis-puolukkaherkku

Lantafosforin siirtoa kokeillaan jo nyt