Maatalous

Eläinsuojelugaalassa palkittu Jenni Haukio: Jos kulutus ehtyy, ehtyy myös tuotanto – MTK toivoo, että jo tehty työ eläinten hyvinvoinnin eteen huomattaisiin

Kaikki uudet investoinnit kotieläintalouteen tarkoittavat myös parannuksia eläinten hyvinvointiin käytännön tasolla, MTK:n toiminnanjohtaja Antti Sahi sanoo.
Kari Salonen
Sekä tuottajan että kuluttajan etu on, että eläimet voivat mahdollisimman hyvin, MTK:n toiminnanjohtaja Antti Sahi sanoo.

Tasavallan presidentin puoliso, ohjelmajohtaja Jenni Haukio sai Kiitos eläimiltä -palkinnon Eläinsuojelugaalassa perjantaina.

Palkinnon perusteluissa todettiin, että Haukio on ottanut julkisuudessa rohkeasti kantaa eläintenpidon erilaisiin epäkohtiin. Hän on kirjoittanut ja puhunut muun muassa turkistarhauksesta, tuotantoeläimistä ja eläinsuojelulain kokonaisuudistuksesta.

Haukio piti gaalassa kiitospuheen, missä hän totesi Suomessa kuolevan vuosittain 70 miljoonaa tuotantoeläintä.

"Jokainen niistä eläimistä olisi halunnut elää."

"Jos kulutus ehtyy, ehtyy myös tuotanto ennen pitkää", Haukio vetosi kuluttajiin lltalehden mukaan.

"Vaikka eläinten hyvinvointia huomioidaan nykyään ilahduttavasti yhä laajemmin, on epäkohtia edelleen runsaasti. Kiitos eläimiltä -tunnustus rohkaisee jatkamaan työtä niiden puolustuskyvyttömien puolesta, joilla omaa ääntä ei ole", Haukio sanoo Eläinsuojelugaalan tiedotteessa.

Palkinto jaettiin nyt kahdeksannen kerran. Sen myönsi Suomen Eläinsuojelu (aiemmin Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liitto) yhdessä Suomen viihde- ja kulttuuriyhdistyksen kanssa.

MTK:n toiminnanjohtaja Antti Sahi pitää hienona, että korkeassa asemassa oleva Jenni Haukio on kiinnostunut eläinten hyvinvoinnista ja että tämä on puhunut asiasta useasti.

"Valitettavasti monta kertaa unohtuu, kuinka paljon hyvää työtä Suomessa on jo tehty vuosien aikana ja kuinka paljon asiassa on päästy eteenpäin", Sahi sanoo.

"Kaikki uudet investoinnit kotieläintalouteen tarkoittavat myös parannuksia eläinten hyvinvointiin käytännön tasolla. Useimmissa tapauksissa ne nostavat mahdollisuudet huolehtia eläinten terveydestä ja hyvinvoinnista aivan uudelle tasolle."

Sahi toivoo, että tehty työ huomattaisiin ja tunnustettaisiin.

"Sekä tuottajan että kuluttajan etu on, että eläimet voivat mahdollisimman hyvin."

Realistisena lähtökohtana keskustelulle hän pitää sitä, että eläintuotanto tulee jatkumaan sekä globaalisti että myös Suomessa.

Iltalehden uutinen: Jenni Haukio saapui eläinsuojelugaalaan vastaanottamaan palkinnon – piti kantaaottavan puheen: ”Jokainen niistä olisi halunnut elää”

Lue lisää

MTK:sta eläköitynyt Antti Sahi sai kansainvälisen luottamustoimen: "Jos metsänomistajien näkökulma puuttuu, kukaan muu ei tuo sitä esille"

Värejä, kimalletta ja kierrätyspukuja – myös Haukio pukeutui Linnassa jo aiemmin nähtyyn fuksianpunaiseen silkkiunelmaan

Linnassa juhlistetaan luotettavan tiedon välittämistä – Niinistön mukaan nykyaika on omiaan luomaan tilaa puolitotuuksille ja valheille

Kiuruvesi-lehti: Kansanedustaja Hannakaisa Heikkinen jättää Linnan juhlat väliin Jenni Haukion eläinpuheen takia