LUE NÄKÖISLEHTI: Postin lakon vuoksi kaikki MT:n artikkelit ja näköislehti luettavissa vapaasti
Maatalous

Tiistaina Helsingin keskustassa voi törmätä lehmiin – katso videolta miten lehmät valmistautuivat kaupunkivierailuun

Maaseutunuoret ja yliopisto-opiskelijoiden karjakerho tuovat Orawa- ja Okadi-lehmät näytille tiistaina klo 11–13 Helsingin keskustaan. Samaan aikaan Oikeutta eläimille -järjestöt aikovat järjestää niin ikään yliopiston Porthanian edustalla "hiljaisen mielenilmauksen nautojen hyväksikäyttöä vastaan".

Lehmien omistajan Eeva Linnainmaan mukaan molemmat kaupunkivierailulle tulevat lehmät ovat tottuneita käymään näyttelyissä.

MTK:n maaseutunuorten, ruotsinkielisen tuottajajärjestön SLC:n nuorten ja Helsingin yliopiston kotieläintieteen opiskelijoiden Akateemisen Karjakerhon jäsenet haluavat lisätä tietämystä lehmistä ja nautakarjataloudesta.

Vastakkainasetteluakin on tiedossa, sillä Oikeutta eläimille Helsinki ja Oikeutta eläimille -järjestöt aikovat järjestää niin ikään yliopiston Porthanian edustalla "hiljaisen mielenilmauksen nautojen hyväksikäyttöä vastaan". Oikeutta eläimille -järjestö on kutsunut kannattajiaan mielenilmaukseen Facebook-ryhmässään.

Taustalla on Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan omistaman U(nicafe-ravintoloiden päätös luopua ensi vuoden helmikuussa naudanlihasta.

Lehmät ovat tavattavissa klo 11–13 Helsingin yliopiston Porthania-rakennuksen edustalla osoitteessa Yliopistonkatu 3.

Katso videolta, miten lehmät valmistautuvat kaupunkivierailuun.

Juttuun täydennetty kello 20:52 Oikeutta eläimille - järjestön mielenilmauksesta kertova osuus.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Lukijalta: "Oma napa ja raha ratkaisevat, kun halpa kivihiili lämmittää rikasta pääkaupunkiamme"

Suhteellisuudentaju on hukassa

Eläimet pitäisi nähdä yksilöinä ja vastapuolta kuunnella – Oikeutta eläimille -järjestö löysi Maaseutunuorten kanssa yhteisiä linjoja