Hankkijan ja John Deeren tiet eroavat vappuna - uusista edustuksista kerrotaan myöhemmin - Maatalous - Maaseudun Tulevaisuus
Tiesitkö? Voit lukea viikossa 3 artikkelia ilman tilausta - hanki rajaton lukuoikeus nyt 9,90€/kk
Maatalous

Hankkijan ja John Deeren tiet eroavat vappuna - uusista edustuksista kerrotaan myöhemmin

John Deeren traktorit ehtivät olla Hankkijan ja sen edeltäjän Hankkija-Maatalouden myynnissä lähes 28 vuotta.
John Deere
Hankkija luopuu John Deeren traktoreiden ja työkoneiden myynnistä viimeistään vappuna, kun voimassa oleva yhteistyösopimus päättyy.

Hankkijan ja John Deeren yhteistyösopimus maatalous- ja ympäristönhoitokoneiden osalta päättyy toukokuussa 2020. Hankkija tiedotti asiasta keskiviikkona illalla.

Päätöksen taustalla on trendi, jossa isot maatalouskaupan toimijat hakevat vahvoja kumppanuuksia maatalouskonevalmistajien kanssa ja John Deere ei ole Danish Agro -konsernin pääyhteistyökumppani, toteaa toimitusjohtaja Jyrki Lepistö Hankkijalta.

Lepistön mukaan siirtymäkauden aikana yhtiö palvelee asiakkaitaan mahdollisimman hyvin kone- ja varaosamyynnin sekä huollon osalta.

Täyden palvelun konekauppa, kattava koneiden tuotevalikoima sekä varaosa- ja huoltopalvelut on jatkossakin Hankkijalle keskeinen liiketoimintaalue.

Se tarkoittaa, että yhtiö hakee tilalle toista maatalouskone-edustusta.

Uusista edustuksista tiedotetaan myöhemmin, Lepistö kertoo.

John Deeren traktorit tulivat Hankkijan edeltäjän Hankkija-Maatalouden edustukseen vuonna 1992.

Traktorien ja puimurien lisäksi myynnissä on ollut John Deeren paalaimet ja ajosilppurit sekä niittomurskaimia. Ajosilppureita löytyy myös Kronelta, jonka nurmikoneita on Hankkijan myynnissä, mutta ajosilppureita Kronelta ei ole tuotu.

John Deere -yhteistyön päättyminen ei tullut yllätyksenä. John Deere on johdonmukaisesti siirtynyt omaan maahantuontiin, ja niin on jo muissa Pohjoismaissa.

Korjattu yhteistyön alkamisaika 7.11. klo 8:49.

Lue lisää

Hankkijan kassakoneet halvaantuivat, kun rikolliset iskivät palvelimille – lunnaita ei maksettu, mutta korjaamisesta tuli jättiurakka

Osuuskauppojen taru maatalouskaupassa päättyy – Hankkija ostaa alueosuuskaupan maataloustoiminnot Salossa

Metsäkonetehtaat palaavat normaalivauhtiin koronan aiheuttaman komponenttipulan hellittäessä – uusien koneiden kauppa on hiipunut viime kuukausina

Kyberhyökkäys Tanskaan halvaannutti Hankkijan kassat – viidettä päivää jatkuvien ongelmien taustalla rikollinen toiminta ja vaatimus lunnasrahoista