Video: Näin Simo-sonni hyppää sähköaidan yli – ei ihme, ettei kotitilan aita pidellyt naapuriin karannutta mullikkaa - Maatalous - Maaseudun Tulevaisuus
Maatalous

Video: Näin Simo-sonni hyppää sähköaidan yli – ei ihme, ettei kotitilan aita pidellyt naapuriin karannutta mullikkaa

Valtakunnan tunnetuin sonni osoitti, että isokin eläin voi liikkua hämmästyttävän ketterästi. Jättiloikan jälkeen Simo palasi kiltisti isäntänsä luo.
Niina Manninen
Simo-sonni intoutui hurjaan menoon sunnuntaina.

Kuuluisuutta saanut Simo-sonni yllätti hoitajansa sunnuntaina, kun se juoksenteli hevosystäviensä kanssa laitumella. Sähköaita ei reipasliikkeistä eläintä pidätellyt, vaan sonni ponkaisi komeasti aidan yli.

Hyppy taltioitui Niina Mannisen kännykkään. Vähän ennen sonni ja sen hevoskaverit juoksentelivat aitauksessa.

Puhti talttui pian komean loikan jälkeen ja se löntysteli takaisin. "Nostin sormen pystyyn ja Simo pysähtyi siihen paikkaan ja alkoi sen jälkeen hivuttautua kylki edellä rapsuteltavaksi", Eero Toikka kertoo.

"Sonnipoika viihtyy meidän ja hevosten kanssa. Hyppynäytös kertoo, että sonni voi lähteä milloin vain, jos siltä tuntuu."

Sonnin hyppytaidoista oli vihiä jo aiemmin. Mullikka oli käynyt kesällä laitumella ollessaan useita kertoja naapurin kaurapellolla. Jäljet paljastivat tekemiset ja myös hieman painunut aita kertoi, mistä oli menty yli ja tultu myös takaisin.

Simoksi ristitty sonni karkasi kesäkuun alussa naapurikylässä sijaitsevalta tilalta ja vaelsi Mannisen ja Toikan hevosten luo. Arkaa eläintä oli turha yrittää ottaa kiinni ja sonnipoika jäi Mannisen ja Toikan tilalle ja on siellä edelleen.

Karkulaisesta tuli MT:n julkaiseman jutun jälkeen kuuluisuus. Sonnin tekemiset on noteerattu iltapäivälehdissä ja televisiossa.

Lue lisää

Katso video: Simo-sonni ei malttanut pysyä tiellä, kun sitä vietiin kesälaitumelle

Karhut ovat rosvonneet ensimmäiset mehiläispesät – vahinkoriskin suhteen tarhaajat ovat eriarvoisessa asemassa eri puolilla Suomea

Karhut vierailleet lähes 20 mehiläistarhalla tänä keväänä – rikkoneet kymmeniä pesiä

Katso videolta, miksi ruismestari päätti puida syysvehnät ensin