Ka-ka-kalkkunakuoro! Sosiaaliset siivekkäät eivät voi olla vastaamatta, kun ihminen holottaa niille – katso video - Maatalous - Maaseudun Tulevaisuus
Tiesitkö? Voit lukea viikossa 3 artikkelia ilman tilausta - hanki rajaton lukuoikeus nyt 9,90€/kk
Maatalous

Ka-ka-kalkkunakuoro! Sosiaaliset siivekkäät eivät voi olla vastaamatta, kun ihminen holottaa niille – katso video

Kalkkunoiden yksiäänisyydelle jäävät monet ihmiskuorotkin kakkoseksi.

Ehkä olet jo ajatellut nähneesi kaiken näkemisen arvoisen. Ennen kalkkunakuoron katselua – tai pikemminkin kuuntelua – elämä ei kuitenkaan ole todennäköisesti täysi.

Videon alussa isäntä katsoo kameraan ja holottaa kalkkunoilleen. Kuin yhdestä suusta valtava kalkkunaparvi kajauttaa vastauksensa.

Ilmiössä ei ole mitään poikkeuksellista: Internetistä löytyy lukuisia videoita, joissa kalkkunat vastaavat, kun niitä kutsuu. Myös Kirakan tilalta Perniöstä kerrotaan, että kalkkunat vastaavat ihmisen päästämään ääntelyyn.

Kalkkunat ovat hyvin sosiaalisia eläimiä ja käyttävät kommunikaatiossaan useita erilaisia ääniä. Ne ovat myös lojaaleja omalle parvelleen, kirjoittaa Scientific American. Jos kalkkunalaumaan eksyy vieras yksilö, se voi joutua rajunkin nokkimisen kohteeksi.

Videolla näkyy huomattavan suuriakin parvia, mutta ne vastaavat silti kuulemaansa huutoon kuin yhdestä suusta.

Lue lisää

Sen olemuksesta tulee mieleen yhtä aikaa taisteleva metso, Jurassic Parkin sinne tänne juokseva lintulisko ja elämäänsä kyllästynyt yläasteen opettaja – Mooses-kalkkuna hämmästyttää, hurmaa ja huvittaa

Juokseeko tässä Tähen Toivomus vai Saaga S? Testaa MT:n Suuressa ravurivisassa, tunnistatko legendaariset hevoset!

Sikavideosta superhitti: Ollikkalan tilan videota Aku-karjun hypystä on katsottu yli 16 miljoonaa kertaa - "Suosio kertoo myös tietämättömyydestä"

Aika tarkkailla oireita: Sairastatko tietämättäsi oman navan kiertymää tai kärrypöhöä?