Maatalous

Ka-ka-kalkkunakuoro! Sosiaaliset siivekkäät eivät voi olla vastaamatta, kun ihminen holottaa niille – katso video

Kalkkunoiden yksiäänisyydelle jäävät monet ihmiskuorotkin kakkoseksi.

Ehkä olet jo ajatellut nähneesi kaiken näkemisen arvoisen. Ennen kalkkunakuoron katselua – tai pikemminkin kuuntelua – elämä ei kuitenkaan ole todennäköisesti täysi.

Videon alussa isäntä katsoo kameraan ja holottaa kalkkunoilleen. Kuin yhdestä suusta valtava kalkkunaparvi kajauttaa vastauksensa.

Ilmiössä ei ole mitään poikkeuksellista: Internetistä löytyy lukuisia videoita, joissa kalkkunat vastaavat, kun niitä kutsuu. Myös Kirakan tilalta Perniöstä kerrotaan, että kalkkunat vastaavat ihmisen päästämään ääntelyyn.

Kalkkunat ovat hyvin sosiaalisia eläimiä ja käyttävät kommunikaatiossaan useita erilaisia ääniä. Ne ovat myös lojaaleja omalle parvelleen, kirjoittaa Scientific American. Jos kalkkunalaumaan eksyy vieras yksilö, se voi joutua rajunkin nokkimisen kohteeksi.

Videolla näkyy huomattavan suuriakin parvia, mutta ne vastaavat silti kuulemaansa huutoon kuin yhdestä suusta.

Lue lisää

Jos itselle sopivan koirarodun päättäminen tuntuu vaikealta, katso kerrankin rehdisti peiliin

Tunnistatko Suomessa tavattavat lammas- ja nautarodut? Selvitä sisäinen karjakkokertoimesi MT:n rotutestillä!

Arvio: Peruna-elokuva yhdistää 1600-luvun arjen ja 2000-luvun innovaatiopöhinän – lopputulos on täysin järjetön ja juuri siksi puhdasta kultaa

Hitiksi noussut nettivideo "kyberpunk-maatilasta" irvailee maaseudun ja huipputeknologian yhdistämiselle – videolla viittaus Venäjän avaruushallintoon