15-vuotias maalla asuva ilmastoaktivisti kritisoi keskustalaisia HS:n mielipideosastolla – "Kasvisten viljely on samalla tavalla kotimaista maanviljelyä ja ruoantuotantoa" - Maatalous - Maaseudun Tulevaisuus
Maatalous

15-vuotias maalla asuva ilmastoaktivisti kritisoi keskustalaisia HS:n mielipideosastolla – "Kasvisten viljely on samalla tavalla kotimaista maanviljelyä ja ruoantuotantoa"

Oskari Mehtätalo syö itse metsästämäänsä lihaa ja pyöräilee päivittäin viidentoista kilometrin matkan kouluun Joensuuhun.
Kari Salonen
Kansanedustaja Hannakaisa Heikkinen (kesk.) jättää Linnan juhlat väliin presidentin puolison Jenni Haukion eläinten hyvinvointia koskevan puheen takia.

Kontiolahdella asuva 15-vuotias Oskari Mehtätalo kritisoi HS:n mielipidekirjoituksessa keskustan kansanedustajien Anne Kalmarin ja Hannakaisa Heikkisen edesottamuksia.

Mehtätalo toivoo keskustalaisilta yleistämisen ja stereotypioiden vahvistamisen sijaan avointa keskustelua maataloudesta ja kotimaisesta ruuasta.

"Olen seurannut hämmentyneenä, kun keskustan kansanedustaja Anne Kalmari vertasi ilmastoahdistuksesta ja syömishäiriöistä kärsiviä helsinkiläisnuoria maaseudun nuoriin, jotka ”päräyttävät joka aamu mönkijällä hoitamaan hevostaan ennen kouluun lähtöä tai ampuvat 12-vuotiaana ekan hirvensä", Mehtätalo kirjoittaa HS:n mielipideosastolla.

Hän kertoo olevansa itse maalla asuva 15-vuotias ilmastoaktivisti. Mehtätalo käy ajokoiriensa kanssa viikoittain metsällä, kesällä lähes päivittäin kalassa ja pyöräilee päivittäin viidentoista kilometrin matkan maalta kaupunkiin kouluun.

"Syön itse metsästämääni lihaa, mutta en kotona muuten juurikaan muuta lihaa. Lähin kauppa on lähes kymmenen kilometrin päässä. Olen ollut järjestämässä Joensuussa ilmastolakkoja ja -mielenosoituksia", Mehtätalo kirjoittaa.

Hän ihmettelee myös Hannakaisa Heikkisen ratkaisua jäädä pois Linnan juhlista. Mehtätalon mukaan Heikkinen unohtaa, että kotimainen ruoka ja maanviljely ei tarkoita lihantuotantoa.

"Yleensäkin keskustalaisten puhe antaa usein sellaisen kuvan, että maanviljely olisi lihan ja etenkin naudanlihan tuotantoa, vaikka myös kasvisten viljely on samalla tavalla kotimaista maanviljelyä ja ruoantuotantoa."

Lue alkuperäinen HS:n mielipidekirjoitus: Maatalous on muutakin kuin lihantuotantoa

Lue lisää

HS-kysely: Rinteen ero oli kyselyvastaajien mielestä perusteltu

Nokian toimitusjohtaja HS:lle kurssiromahduksen jälkeen: Ongelmien korjaamiseksi on olemassa selvät suunnitelmat

Vanhustyön Keskusliiton puheenjohtaja: "Ilmasto ei pelastu viemällä maito lasten ja vanhusten suusta"

Kansa kannattaa valtionhallinnon hajasijoittamista Helsingistä maakuntiin – HS:n teettämä gallup paljastaa