Maatalous

Useita yhteydenottoja ja ilmoituksia: Valtra ryhtyy selvittämään esiin tulleita ongelmatapauksia traktorien etuakseleissa yhdessä Traficomin kanssa

Yhtiö ottaa asian vakavasti, mutta pidättäytyy muutoin kommentoimasta asiaa enempää.
Juha Koivisto-Kokko
Täyttä vauhtia kulkenut traktori päätyi paniikkijarrutuksen jälkeen tien penkalle.

Valtra ryhtyy selvittämään yhdessä Traficomin kanssa esiin tulleita ongelmatapauksia traktorien etuakseleissa.

Yhtiö viestitti keskiviikkona MT:lle asiaan liittyvistä toimista ja korosti samalla, ettei se kommentoi asiaa tässä vaiheessa enempää.

”Suhtaudumme asiaan vakavasti ja olemme parhaillaan selvittelemässä tapausta Traficomin kanssa hyvässä yhteishengessä. Muuta emme tässä vaiheessa voi kommentoida”, todetaan yhtiön lähettämässä sähköpostissa.

MT kertoi joulun edellä tapauksista, joissa Valtran noin kymmenen vuoden ikäisissä traktoreissa oli ilmennyt ongelmia etuakselin tuennassa ja kiinnityspulttien kestävyydessä.

Traktori on saattanut menettää ohjattavuutensa ajon aikana. Yhdessä tapauksessa traktori oli kaatunut tielle ja kuljettaja oli pudonnut kyydistä ja loukkaantunut.

Valtran etuakseleista ja niiden vaurioista on tullut useita yhteydenottoja ja ilmoituksia parin viikon aikana, kertoo ylitarkastaja Mika Loponen Traficomilta.

Loposen mukaan ilmoitukset käydään nyt läpi. Hän arvelee, että asia etenee ja selvityksiä pyydetään niin valmistajalta kuin asiasta Traficomiin yhteyttä olleilta.

Lue myös: Traktorin etuakselin pettäminen täydessä vauhdissa aiheutti vakavan onnettomuuden

Lue lisää