Uutissuomalainen: 52 prosenttia suomalaisista kannattaa 10 euron minimituntipalkkaa – eniten sitä kannattavat perussuomalaisten ja vihreiden äänestäjät - Maatalous - Maaseudun Tulevaisuus
Maatalous

Uutissuomalainen: 52 prosenttia suomalaisista kannattaa 10 euron minimituntipalkkaa – eniten sitä kannattavat perussuomalaisten ja vihreiden äänestäjät

Eduskuntapuolueista minimipalkan kannalla on ollut ainoastaan vasemmistoliitto.
Juho Leskinen
Postilaiset lakkoilivat syksyllä palkkoihin ja työehtoihin liittyen.

Niukka enemmistö, 52 prosenttia suomalaisista, kannattaa kymmenen euron minimituntipalkkaa, kertoo Uutissuomalainen. Neljännes vastustaa ajatusta minimipalkasta, ja 22 prosenttia vastaajista ei osaa sanoa kantaansa.

Uutissuomalaisen teettämään kyselyyn vastasi kaikkiaan tuhat suomalaista 22.–26. tammikuuta.

Kyselyn mukaan minimipalkkaa kannattaa selvä enemmistö johtavassa asemassa olevista ja yrittäjistä sekä 18–29-vuotiaista.

Poliittisista ryhmistä minipalkkaa kannattavat eniten perussuomalaisten ja vihreiden äänestäjät, joista minimipalkan kannalla on 58 prosenttia. Vasemmistoliiton äänestäjistä minimipalkkaa kannattaa 50, kokoomuslaisista 48 ja sosiaalidemokraateista 54 prosenttia. Keskustan äänestäjistä minimipalkkaa puoltaa vain 40 prosenttia.

Eduskuntapuolueista minimipalkan kannalla on ollut ainoastaan vasemmistoliitto. Keskusjärjestöt SAK ja EK eivät halua Suomeen minimipalkkalakia.

Lue lisää

EU:n päästövähennystavoite kiristyy – komission puheenjohtajan suurpuhe nosti esiin puurakentamisen ja hiilinielut

Siivooja tienaa paremmin kuin maatalouden kausityöläinen, viljelijä keskimäärin huonommin

Kansa soisi kunta-alan hoitajille ja siivoojille palkankorotuksen

"Kun muuttaa kerran, on helpompi muuttaa uudelleenkin" – asuinpaikkaa vaihtaneet työllistyvät todennäköisemmin