"Lisää lomapäiviä kotieläintuottajille" – MTK-Etelä-Pohjanmaa esittää lomaoikeuden kasvattamista - Maatalous - Maaseudun Tulevaisuus
Maatalous

"Lisää lomapäiviä kotieläintuottajille" – MTK-Etelä-Pohjanmaa esittää lomaoikeuden kasvattamista

"Yhden tai useamman päivän lisäys kotieläintuottajien lomaoikeuteen on tarpeen", MTK-Etelä-Pohjanmaan johtokunta sanoo.
Markku Vuorikari
Lomituspäivien lisäämisellä voidaan vaikuttaa myös kotieläintilojen jatkuvuuteen ja eläinten hyvinvointiin, MTK-Etelä-Pohjanmaa perustelee aloitettaan.

Lomaoikeuden kasvattamista tuottajaliiton johtokunta esittää aloitteessaan, jonka se on lähettänyt keskusliitto MTK:n johtokunnalle.

"Kotieläintuottajien määrä on laskenut nopeasti, ja lomitukseen käytettyjä määrärahoja on vähennetty toteutuneiden lomituspäivien laskiessa", aloitteessa todetaan.

"Tämä on vaikeuttanut myös lomituksen järjestäjän mahdollisuuksia toimittaa laadukasta palvelua."

Maataloustuottajain Etelä-Pohjanmaan liiton johtokunta toteaa, että maatilojen kiristynyt taloustilanne on osaltaan kaventanut tuottajien mahdollisuuksia hankkia maksullista sijaisapua.

"Tilanne vaarantaa niin tuottajien kuin eläintenkin hyvinvointia", johtokunta arvioi.

"Nykyinen lakisääteinen lomapäivien määrä on 26 päivää kalenterivuodessa. Lomituspäiviä on viimeksi lisätty kymmenen vuotta sitten."

"Lomituspäivien lisääminen on yksi keino turvata tuottajien jaksamista, kotieläintilojen jatkuvuutta, eläinten hyvinvointia ja elintarvikeketjumme kestävyyttä", aloitteessa perustellaan.

Lue lisää

"Joku pitää tällaista järjestelmää kyttäyksenä – minulle se sopii hyvin ja tässä on idea muidenkin käyttöön", lomittaja kertoo

Lomatoimiston äidillinen valvonta

Maakuntauudistus voisi olla muutakin kuin sotea

Maatalouslomittajan työn arvostusta parannettava