Toimittaja testasi kouluruokaa Simpeleellä – kalaisa keitto lämmitti mukavasti - Maatalous - Maaseudun Tulevaisuus
Maatalous

Toimittaja testasi kouluruokaa Simpeleellä – kalaisa keitto lämmitti mukavasti

Toimittaja pääsi maistelemaan koululaisten lounasta, ja tykkäsi.
Kalakeiton kanssa tarjoillaan koulussa ruisleipää, muina päivinä näkkileipää. Juomaksi voi valita maitoa, vettä tai piimää.

Sanomalehtiviikon innostamana selvittelin, pääsisinkö pitkästä aikaa kokeilemaan kouluruokailua. Rautjärven kunta toivotti toimittajan tervetulleeksi, ja kävin tammikuisena keskiviikkona syömässä lounaan Simpeleen koululla.

Kahden kalan keitossa oli pääraaka-aineina lohta ja seitä, sekä runsaasti perunaa. Maukas keitto lämmitti mukavasti, ja sen oheen tarjottu ruisleipäpala salaatin ja kurkun kanssa sopi kokonaisuuteen mainiosti. Maha täyttyi sopivasti.

Koululaisten suosikeissa kalakeitto kuuluu ruokapalvelupäällikkö Hanne Pulkkisen mukaan listan keskivaiheille, eli se maistuu nuorille kohtuullisen hyvin. Parempi menekki on esimerkiksi makaronilaatikolla, lihapullilla ja puuroilla. Kasvisruuat maistuvat Rautjärven koululaisille heikommin, Pulkkinen kertoo. Niitä tarjotaan koulussa kerran viikossa, päivittäistä kasvisvaihtoehtoa ei ole saatavilla.

Keiton kalat olivat ulkomaista pakastekalaa, mutta perunat lähituotantoa. Koulun keittiö on kunnan pääkeittiö, jossa valmistetaan kaikkiaan 450 annosta päivässä. Ruokaa ei myydä ulkopuolisille asiakkaille.

Lue lisää

Vuosnaisten Meriaseman saaristolaispöydän hinnoittelu ehkäisee hävikkiä ja ylensyöntiä

Lahden tiukka kouluruokabudjetti sitoo keittiöiden kädet: "Näistä asioista ei ole keskusteltu riittävän korkealla tasolla"

Söin täällä: Lappeenrannan Upseerikerholla maistuivat mehevät muikut, mutta jälkiruoka yllätti ja ryyppyohje teki vaikutuksen

Söin täällä: Lossilta kannattaa suunnata Scolaan