LUE NÄKÖISLEHTI: Postin lakon vuoksi kaikki MT:n artikkelit ja näköislehti luettavissa vapaasti
Maatalous

Carlsberg testaa puista olutpulloa

Puukuidusta tehty pullo on halvempi tai enintään yhtä kallis kuin tölkki tai lasipullo. Koemarkkinointi alkaa 2018.
Carlsberg
Puupullon malli on haettu lasipullosta, mutta raaka-aine on puukuitua. Pullon luvataan olevan lasipullon ja tölkin tavoin kierrätettävä.

Juomayhtiö Carlsberg aikoo tuoda markkinoille puukuidusta valmistettavan, biohajoavan pullon. Ensimmäiset kokeiluerät valmistuvat näillä näkymin kahden vuoden kuluessa.

Yhtiö esitteli vihreän kuidun pulloksi ristimää tuotetta Kestävät brändit -konferenssissa tällä viikolla Kööpenhaminassa. Ensimmäisen kerran puukuituista pulloa vilautettiin viime vuonna, mutta nyt se alkaa muodoiltaan valmis testattavaksi.

Puisen pullon syntysanat lausuttiin kaksi vuotta sitten, kun Carlsberg lähti mukaan kunnianhimoiseen hankkeeseen biopohjaisesta ja kierrätettävästä pullomateriaalista. Mukaansa se sai tanskalaisen pakkausyrityksen EcoXPacin, jonka kanssa alettiin kehittää puukuituista olutpulloa.

Ensimmäiset prototyypit valmistuivat tammikuussa 2015 ja ne esiteltiin tuoreeltaan Maailman talousfoorumissa Davosissa.

Juomayhtiö pitää uutta puupulloa merkittävänä virstanpylväänä alalle. Yhtiön mukaan on tärkeää voida näyttää yhteistyökumppaneille, miltä tuleva pullo näyttää.

Meillä on edelleen teknisiä haasteita tuotteen kanssa, mutta hanke on aikataulussa, sanoi pakkausten tuotekehitysjohtaja Håkan Langen Carlsbergilta.

Langenin mukaan pullojen raaka-aine tulee kestävästi hoidetuista metsistä, missä puita istutetaan saman verran kuin niitä kaadetaan. Vaikka pullo sisältää hajoavia ja ympäristölle haitattomia materiaaleja, sen tulee silti täyttää kierrätykselle asetettavat vaatimukset tölkkien ja lasipullojen tavoin.

Carlsbergin mukaan puukuitupullon koemarkkinoinnin arvioidaan alkavan pilottikohteissa vuoden 2018 aikana.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Tuottajan euro kertyy pisaroista

Tiesitkö? Olutta pitäisi juoda 41 litraa, jotta viljelijä saisi ohrankasvatuksesta euron

Juhlaoluen villihiiva löytyi tammen kaarnasta – Sinebrychoff täyttää 200 vuotta