Maatalous

Grüne Woche on alueellisen ruokakulttuurin juhla

Maatalous 22.01.2012

Saksa kohottaa tapahtuman avulla omaa profiiliaan kansainvälisen maatalouspolitiikan toimijana.


Schäfer Henrik

BERLIINI (MT)

Torstaina käynnistynyt Grüne Woche eli Vihreä viikko -messu tuo jälleen sadattuhannet ihmiset ruokakulttuurin äärelle Saksan pääkaupunkiin.

Kuluttajille tarjolla on eri maiden ja alueiden erikoisuuksia, hehtaarikaupalla. Erityishuomion saa tänä vuonna messujen kumppanuusmaaksi valittu Romania.

Monien maiden tavoitteena on edistää maan tunnettavuutta paitsi ruuan myös matkailun kannalta.

Ruuan ohella esillä on myös maa-, puutarha- ja metsätaloutta.

Suomella ei tänäkään vuonna ole omaa osastoa messuilla.

Saksa kohottaa tapahtuman avulla myös omaa profiiliaan kansainvälisen maatalouspolitiikan toimijana. Neljättä kertaa messujen rinnalla pidetään kansainvälinen maatalous- ja ruokafoorumi, joka kokoaa maailman maatalouspäättäjiä koolle.

FAOn johtaja José Graziano da Silva puhui lehdistötilaisuudessa monipuolisemman ajattelun puolesta, jotta maailman kasvava väestö voidaan ruokkia.

Da Silvan mukaan nälkää pitäisi torjua panostamalla paitsi ruuan tuottamiseen myös turvallisuuteen, tasaisempaan tulonjakoon sekä varastointi- ja kuljetusinfrastruktuuriin.

AIHEESEEN LIITTYVÄT ARTIKKELIT