Maatalous

Haku neuvojille auki: Mavi etsii nyt neuvojia maatiloja nykyaikaistamaan

Maatalous 20.03.2017

Neuvontakorvaus laajenee kesällä maatilojen nykyaikaistamis- ja kilpailukykyneuvontaan.


Markku Vuorikari
Neuvontakorvaus laajenee maatilojen nykyaikaistamiseen ja kilpailukyvyn kohentamiseen.

Maaseutuvirasto on käynnistänyt tarjouskilpailun, jossa haetaan maatilojen nykyaikaistamis- ja kilpailukykyneuvontaa antavia neuvojia Neuvo 2020 -neuvontajärjestelmään eli tutummin neuvontakorvaukseen.

Tarjouskilpailuun voivat osallistua kaikki neuvojat, sekä neuvontaorganisaatiot että yksityiset neuvojat.

Viljelijät voivat hakea neuvontakorvausta tilansa nykyaikaistamiseen ja kilpailukyvyn kohentamiseen kesästä lähtien.

Tärkein kohderyhmä uudelle neuvonnalle ovat taloudellisissa vaikeuksissa olevat ja velkaiset maatilat. Myös muut tilat voivat käyttää neuvojia apuna esimerkiksi yhtiöittämisen suunnitteluun tai markkinoinnin kehittämiseen.

Nykyaikaistamis- ja kilpailukykyneuvonnassa neuvoja tekee maatilalla tilannearvion toiminnasta ja sen kannattavuudesta. Neuvoja etsii kehittämiskohteet, selvittää erilaiset vaihtoehdot maatilan nykyaikaistamiseen ja kilpailukyvyn parantamiseen sekä laatii niistä laskelmat.

Tarjouskilpailu on avoinna 24.4. kello 14.00 asti. Määräajan jälkeen saapuneita tarjouksia ei oteta tarjouskilpailussa huomioon.

Tarjouskilpailuun osallistutaan Mavin julkaisemalla sähköisellä lomakkeella, joka on julkaistu työ- ja elinkeinoministeriön Hilma-palvelussa.

Lomaketta ei voi kuitenkaan palauttaa sähköisesti. Se pitää postittaa määräajan kuluessa lomakkeeseen merkittyyn osoitteeseen.

Lisätietoja tarjouskilpailua koskien saa 30.3. asti postittamalla kysymyksensä sähköpostiosoitteeseen neuvojakilpailutus@mavi.fi.

Aiheeseen liittyvät artikkelit