Maatalous

Juustoportti reiluuttaa

Maatalous 16.03.2016

Jokaisesta ostetusta Vapaan lehmän tuotteesta jaettaan sentti lisää maidontuottajille.


Johannes Tervo
Vapaan lehmän maito on Timo Keski-Kasarin mukaan kasvattanut menekkiään hyvin.

Jalasjärveläinen Juustoportti aloittaa tänään kampanjan tiukassa tilanteessa olevien tuottajien tukemiseksi. Jokaisesta myydystä Vapaan lehmän tuotteesta ohjataan ylimääräinen sentti jaettavaksi Juustoportin maidontuottajille.

Kampanja jatkuu 30.6. saakka.

”Tarkoituksena on nostaa tuottajien tukala tilanne esiin ja auttaa heitä konkreettisesti", Juustoportin toimitusjohtaja Timo Keski-Kasari sanoo.

Hän kertoo, että Juustoportti on maksanut tuottajille keskimääräistä parempaa tilityshintaa kymmenen viime vuotta. Nyt hän katsoo, että tuottajat tarvitsevat lisäapua.

"Meillä yhteistyö tuottajien kanssa on tiivistä ja tuottajan hyvinvointi on tärkeää. Heidän jaksamisensa on iso osa eläinten hyvinvointia. Tätä kautta saamme kuluttajille käytännön mahdollisuuden auttaa."

Niklas Keski-Kasari toteaa, että kyse on perheyrityksen ideologisesta asiasta.

"Tuottajien tilannetta on pyrittävä helpottamaan ja löysimme tähän tällaisen keinon. Sentti voi kuulostaa äkkiseltään pieneltä summalta, mutta itse asiassa se on tuntuva osa katteesta. Uskon, että tällä saadaan kerättyä heille hieman helpotusta."

Juustoportti on kasvanut 50 vuodessa pienestä maatilajuustolasta noin 200 henkeä työllistäväksi yritykseksi.

Juustoportilla on meijeri- ja juustolatoiminnan lisäksi kahvila-ravintolat Jalasjärvellä ja Mäntsälässä sekä ruokatuotteita valmistava Kasvis Galleria Kuopiossa.

Vapaan lehmän maito tuotetaan pihattonavetoissa. Kaikilla sitä tuottavilla tiloilla on hyvinvointisopimus ja ne kuuluvat nautojen terveydenhuollon seurantajärjestelmään.

AIHEESEEN LIITTYVÄT ARTIKKELIT