Maatalous

Kirkonkylän baarilla erikoinen myynti-ilmoitus: "Toisen vintillä ei ole kaikki matot suorassa"

Maatalous 20.03.2017

"Päätöksen tekemisessä ei ole nessuja säästelty, mutta joskus tällaisiakin ratkaisuja on tehtävä", yrityksen Facebook-sivulla todetaan.


Kuvakaappaus baarin Facebook-sivulta
Unkan baaria luotsaavat yrittäjäveljekset Harri ja Janne Teperi.

Yrityksen myynnistä voi ilmoittaa hyvinkin persoonallisella tavalla, Lohjan Karjalohjalla toimivan Unkan baarin yrittäjät todistavat.

Baaria luotsaavat yrittäjäveljekset ja perheenisät Harri ja Janne Teperi.

Yrityksen tilanteesta kerrotaan baarin Facebook-sivuilla:

"Kun katselee tätä isien touhua, vaikka edes täällä facessa niin voihan siitä jo päätellä, ettei vintillä ole kaikki matot suorassa. Ja nyt siihen on todisteet. Toisella meistä on siihen nyt ihan oikea diagnoosi. Sillä paksummalla. Se luikumpi isi saa edelleen raapia alati harvenevaa kuontaloaan ja ihmetellä, että mitäs mulle keksittäis?"

"Sen paksumman", Harri Teperin, diagnoosi löytyi aivolisäkkeen toiminnasta. Vikaa ollaan yrittäjien mukaan korjaamassa, mutta potilas "siirtyi vähäksi aikaa valmiiksi katettuun pöytään, jossa sai halutessaan syödä vaikka makuultaan".

Paranemista edistää päivityksen mukaan se, että tv:stä tuli hiihtoa lähes koko ajan ja kaukosäädin oli verhon toisella puolella.

"Luikumman isin" työmäärä kasvoi niin, "ettei se pidemmän päälle ole järkevä homma. Muuten ovat kohta molemmat katsomassa hiihtoa."

Siksi baari on nyt joko myynnissä tai annetaan vuokralle.

Toiveissa on löytää samanhenkinen jatkaja kuin viime vuoden Vuoden iloisin yrittäjä -kisassa kunniamaininnan saaneet veljekset ovat.

Janne Teperi kertoo, että hänen isänsä osti baarin 1990. Toiminta alkoi virallisesti 1991.

"Isä ei ole ollut mukana enää vuosiin, vaan olemme pyörittäneet tätä veljen kanssa."

Toimintaa on kehitetty aktiivisesti. "Koko systeemi on aikojen saatossa muuttunut aika radikaalisti."

Veljen sairastuminen pysäytti, Janne Teperi toteaa. "Pisti asioita eri perspektiiviin, kun toinen menee aivan voimattomaksi hetkessä."

Harri Teperin ennuste on hyvä, mutta paraneminen vie aikaa.

"Nyt voi olla itsellekin hyvä ottaa pieni hengähdystauko ja antaa aikaa perheelle", Janne Teperi toteaa. "Katsotaan sitten, mitä tehdään tulevaisuudessa."

Aiheeseen liittyvät artikkelit