Maatalous

Koskenkorvalla avattiin uusi rehutehdas

Koskenkorvalla avattiin uusi siipikarjarehutehdas. Tehdashanke lähti tuottajien halusta kehittää siipikarjarehutuotantoa Etelä-Pohjanmaalla.
Jukka Koivula

ILMAJOKI (MT) Itikka osuuskunnan ja eteläpohjalaisten broilerituottajien rakentaman siipikarjarehutehtaan avajaisia vietettiin perjantaina Ilmajoen Koskenkorvalla.

”Tehdas on vahvasti tuottajaomisteinen, suomalainen ja eteläpohjalainen. Nämä asiat ovat täysin olennaisia koko tehtaan olemassaolon kannalta. Maakunnalle hankkeen toteutuminen on merkittävä asia”, totesi Etelä-Pohjanmaan broileriyrittäjien puheenjohtaja Matti Kangas .

Tehtaan tärkeimmät raaka-aineet ovat pohjalainen vehnä, kaura ja ohra. Rehuntuotannon käynnistäminen vaikuttaa myönteisesti maakunnan ja lähimaakuntien viljanviljelijöihin.

Broilerinrehut valmistaa, myy ja toimittaa A-rehu Oy.

”Suomi tarvitsee investointeja”

Maa- ja metsätalousministeri Jari Koskinen (kok.) vihki uuden tehtaan käyttöön. Avauspuheessaan hän korosti siipikarjarehutehtaan kaltaisten investointien olevan juuri sitä, mitä Suomen talous nyt tarvitsee.

”Maataloudessa on ollut pitkään hieman laskusuuntainen vire investointien määrässä. Se johtuu monesti liian alhaisesta kannattavuudesta. Toivottavasti hanke säteilee positiivista ilmapiiriä laajemminkin Pohjanmaalle”, Koskinen sanoi.

Tuottajilla on ollut jo pitkään halu kehittää siipikarjarehutuotantoa Etelä-Pohjanmaalla.

”Uuden rehutehtaan myötä meillä on mahdollisuus olla mukana rehujen tuotekehityksessä ja saavuttaa paremmin eläinten hyvinvoinnille, ketjun läpinäkyvyydelle sekä tuotannon kehittämiselle asetetut tavoitteet”, Kangas totesi.

Lue lisää