Maatalous

Kotimaiset ja Claas vahvasti esillä K-maatalouden peltopäivillä

Kotimaisista Tume Draco-kylvökone, Potilan Magnum Plus-äes, Multiva Push System-puskuvaunu ja Elho Scorpio 550-kivenkeräyskone keräsivät yleisöä.
Kimmo Haimi
K-maatalouden koetilan halleilla oli torstaina vilinää.

Viljely- ja konepäivä keräsi kiinnostunutta yleisöä K-maatalouden koetilalle Hauholle torstaina poikkeuksellisen koleasta ja tuulisesta säästä huolimatta.

Tilaisuuden lehdistökierros alkoi alustuksilla, joissa käsiteltiin myös maatalouskaupan näkymiä. Maatilojen talousvaikeudet ja investointihaluttomuus heijastuivat viime vuonna K-maatalouden liikevaihtoon.

Urakointipalveluiden kehittymisen odotetaan kuitenkin piristävän konekauppaa ja edistävän tehokkaiden työkoneiden menekkiä.

K-maatalous on myös tehnyt merkittävän strategisen valinnan siirtyessään Claas-traktorimerkin edustajaksi Suomessa.

Konekentällä oli esittelyssä useita uutuuksia. Koneita pääsi näkemään tositoimissa koko päivän pyörineiden työnäytösten aikana.

Paikalla olivat myös Bayer, Dow Agro Sciences, BASF ja Dupont, joiden edustajat kertoivat uusista torjunta-ainelanseerauksistaan. Koeruuduilla oli mahdollista tutustua lajikeuutuuksiin, kuten Krabat- ja Licamero-kevätvehniin.

DK Imistar CL -syysrapsille tarjotaan tänä vuonna talvehtimistakuuta. Edellytyksenä on vastuullinen viljelytapa ja laatuviljasopimuksen tekeminen K-maatalouden kanssa.

Lue lisää

Pekka Paappanen Hauholta valittiin vuoden rehtoriksi 2020 – "Hyvässä koulussa kaikki aikuiset ovat johtajia"

"Onhan se hianoo", tuumi viljelijä kevättöistään kaiken kansan keskipisteessä

Video: Pelkästään naisille tarkoitettu Ladies´ Trial madaltaa kynnystä osallistua kanakoirakisoihin

Kesko paransi kannattavuuttaan, Siwoja ja Valintataloja muutettu K-kaupoiksi vauhdilla