Maatalous

Kuinka kaunista ja ihmeellistä maatalous maailmalla onkaan!

Nyt voit päättää, millainen kuva palkitaan vuoden parhaana maatalouskuvana. Osallistu maataloustoimittajien kuvakisan äänestykseen netissä.
Cliff Donaldson

Maataloustoimittajien kansainvälinen järjestö IFAJ järjestää yhdessä DeLavalin kanssa valokuvauskilpailun julkaistuista maaseutukuvista.

Kisassa on kolme sarjaa: maataloustuotanto, maaseudun ihmiset ja kolmanneksi luonto ja maisema.

Kilpailua on järjestetty jo kymmenkunta vuotta ja tavoitteena on kuvaajien ja toimittajien ammattitaidon kehittäminen. Osallistujat saavat tuomaristolta palautetta.

"Kisassa myös näkyy, millaisia kuvia eri puolilla maailmaa otetaan ja millainen taso ja tyyli muualla on. IFAJ (International Federation of Agricultural Journalists) järjestää myös juttukilpailuja niin lehti-, radio-, tv- kuin online-jutuista", kertoo järjestön pääsihteeri, Maaseudun Tulevaisuuden Kantri-liitteestä tuttu toimittaja Riitta Mustonen.

Tänä vuonna kilpailuun lähetettiin 72 kuvaa.

Jokaisen sarjan voittaja saa 500 euroa ja lisäksi näistä valitaan koko kisan voittaja, joka saa lisäksi 250 euroa eli yhteensä 750 euroa ja pokaalin.

Yleisö päättää ensimmäistä kertaa

Yleisöäänestys netissä on tänä vuonna ensimmäistä kertaa. Äänestää voi kuka tahansa. Se vaatii vain sähköpostiosoitteen antamisen äänen varmentamiseksi.

Jokaisessa sarjassa voi äänestää vain kerran.

Äänestys on avoinna 30.9. asti.

Kilpailun ja äänestyksen voittajat julkistetaan maataloustoimittajien kansainvälisessä kongressissa Uudessa-Seelannissa lokakuun puolivälissä.

Kongressiin kokoontuu maataloustoimittajia yli kolmestakymmenestä jäsenmaasta.

Osallistujat tutustuvat isäntämaan maa- ja elintarviketalouteen ja pitävät järjestön vuosikokouksen.

Täältä pääset katsomaan kuvia ja äänestämään:

http://www.ifaj.org/contests-awards/photo-contest/voting.html

Lue lisää

Alkukesän kukoistusta

Vaanivatko valokuvat nyt nuorten tyttöjen sieluja?

Kevään merkkejä läheltä

Vessaan rakennettu pimiö on enää muisto, mutta ullakkojen pölymäärä on säilynyt vakiona – museovalokuvaajan 35 vuoden uraan mahtuu melkoinen teknologian muutos