Lampaiden ruokkiminen suututtaa Lapualla: "Mikä ihmisiä vaivaa?" - Maatalous - Maaseudun Tulevaisuus
Maatalous

Lampaiden ruokkiminen suututtaa Lapualla: "Mikä ihmisiä vaivaa?"

Ruokintakiellosta on lampaiden omistajan mukaan useita kylttejä.
Kankaanpää Jaana
Kuvan lampaat eivät liity tapaukseen.

Lapualla Jokilaakson matkailupuutarhassa olevat lampaat omistava Maria Kylmäluoma muistuttaa Facebook-päivityksessään, ettei lampaita tai muitakaan eläimiä saa ruokkia ilman omistajien lupaa.

"Voi, voi, voi. Mikä ihmisiä vaivaa?", hän kirjoittaa.

Ruokintakiellosta on Kylmäluoman mukaan aitauksessa useita kylttejä. Lampaat saavat takuulla tarpeeksi ruokaa.

Kylmäluoma kirjoittaa, että lampailla on ollut koko kesän mahat sekaisin, kun ihmiset ovat antaneet niille samaa leipää, jolla ruokitaan sorsia.

"Lampaan maha ei kestä tuoretta leipää, pahimmillaan maha menee niin sekaisin että lammas kuolee, märehtijän maha toimii eri periaatteella kuin koiran tai ihmisen", hän muistuttaa.

Päivityksessään Kylmäluoma kertoo, että matkailupuutarhassa oli jälleen viikonloppuna mummo ruokkimassa lampaita leivällä. Vaikka ruokinnasta huomautettiin, hetken päästä lampaita ruokittiin jälleen.

Todennäköisesti matkailupuutarhan aitaan ollaan laittamassa sähköjä, jotta ihmiset eivät enää pääse aidan viereen. Tällöin lampaita ei luonnollisesti voi enää rapsutella.

"Toivoisin siis, että ihan jokainen joka käy Jokilaaksossa katsoisi samalla myös muiden kävijöiden perään. Jos näkee jonkun syöttämässä eläimiä, niin olisi erityisen toivottavaa, että menee sanomaan, miksei niitä saa ruokkia", Kylmäluoma toivoo.

Päivityksessä muistutetaan, että eläimet ovat osa Jokilaakson matkailupuutarhan viehätystä. On sääli, jos niitä ei voi tällaisen asian takia enää puutarhaan tuoda.

Kylmäluoman Facebook-päivityksestä kertoi ensimmäisenä Ilkka.

Lue lisää:

Laitumella ollut karitsa oli kuolla Punkalaitumella – syyksi epäillään ohikulkijan syöttämää koiranruokaa

Ohikulkijoiden omenat tappoivat 26 lammasta Tammelassa, omistaja: "Älä syötä toisen eläimelle yhtään mitään, koskaan"

Lue lisää

"Naakkakantaa ei enää hallita ampumalla" – Lapualla kuitenkin yritettiin, tuottajien pyynnöstä

"Kauppa maksaa tuottajalle bulkin hintaa premium-tuotteista" – MTK-Etelä-Pohjanmaan Yrjö Ojaniemi pettyi halpuuttajakauppaan

"Pidän tärkeänä, että tuntuma viljelijän arkeen säilyy" – Yrjö Ojaniemi iloitsee kevään peltotöistä kotitilallaan

Kipinä elämänmuutokseen syttyi tori.fi:n taloilmoituksesta – Nina Pärssinen muutti Vantaalta Lapualle ja sai naapureilta tervetuliaisiksi potkukelkan