Maatalous

Lidl luopuu virikehäkkimunista, keskittyy luomuun ja vapaisiin kanoihin

Linjaus sisältää myös kaupan omien merkkien valmisteet.
Kari Salonen
"Tämä on meille iso päätös, joka osoittaa, että vastuulliset valinnat kaupalta ovat ennen kaikkea tahtokysymys", Lidlin vastuullisuusasiantuntija kommentoi päätöstä.

Lidl luopuu virikehäkkimunista "edistääkseen vastuullisempien tuotantotapojen yleistymistä".

"Olemme päättäneet täysin luopua virikehäkkikanojen munien myynnistä. Tuotantoeläinten liikkumisvapauden ja elintilan lisääminen on tärkeää ja kiinnostaa yhä enemmän asiakkaitamme", kertoo Lidl Suomen vastuullisuusasiantuntija Maija Järvinen.

"Kun päätimme luopua virikehäkkikanojen munista, meille oli selvää, että haluamme toteuttaa samaa linjausta myös omien merkkien valmisteissamme. Tämä on meille iso päätös, joka osoittaa, että vastuulliset valinnat kaupalta ovat ennen kaikkea tahtokysymys."

Kaupan laskelmien mukaan vaihdosta tulee kuluttajan ruokalaskuun lisää hintaa noin 45 senttiä kuukaudessa. Lidlin tavoite edullisuudesta toteutuu kaupparyhmän mukaan myös linjauksen jälkeen.

"Nyt tekemämme valikoimalinjaus edistää vastuullista kuluttamista ilman kohtuutonta hintarasitusta", sanoo kaupallinen johtaja Timo Hansio.

Lue lisää:

Virikehäkkimunia liikaa – tuottajahinta luisuu

Hinnanalennus vie tuottajat kuilun partaalle: "Jokainen muna tuottaa tappiota"

Munien hinnanlaskua perusteltiin menekkiongelmilla, kilpailija kiistää: "Tuoreimmat tilastot päinvastaisia"

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Voisiko Lidl olla suomalaisten tuotteiden portti maailmalle? Nuoret ruuantuottajat ja saksalaisketju etsivät tapaa tehdä yhteistyötä

Vaatimuksista pitää myös maksaa

MTK: Munantuottajat tarvitsevat nyt tukea muutoksiin – huolena alan voimakas keskittyminen