Maatalous

Maatilan likakaivo oli liikaa vedenpitävällekin puhelimelle – haisi ja pätki puheluita

Maatalous 13.08.2017

"Älypuhelin sukelsi taskusta kuin lapsi Puuhamaan liukumäestä suoraan lietteen sekaan."Puhelin on läsnä arjessa ja työssä. Se saattaa kuitenkin päätyä mitä kummallisimpiin paikkoihin töiden lomassa.


Eeva Linnainmaa
Maatiloilla kännykät joutuvat kestämään yhtä ja toista.

Maatilalla puhelin voi olla elintärkeä. Sillä ei ainoastaan soiteta pellolta kotiin että "tuokaa kahvia", tai kuvata kasvitautien oireita, vaan voidaan myös pelastaa oma henki tiukan paikan tullessa.

Puhelimelta vaaditaan paljon. Haalarin tai työhousujen taskussa kulkiessaan se voi jäädä puristuksiin tai pudota mitä kummallisimpiin paikkoihin.

Varsinkin haalarin rintatasku, joka kiinnitetään tarralla, napilla tai ei ollenkaan, voi käydä puhelimen kohtaloksi. Se tuntuu kuitenkin olevan suosituin paikka puhelimen kuljettamiseen.

Eräs isäntä pitää puhelinta aina rintataskussa ja pyrkii tarkastamaan, että tasku on varmasti kiinni.

Eräänä päivänä hän unohti tarkistaa kiinnityksen ennen kurkistamistaan navetan lietekanavan päällä olevasta kaivonreiästä. Älypuhelin sukelsi taskusta kuin lapsi Puuhamaan liukumäestä suoraan lietteen sekaan.

Tämä isäntä ei kuitenkaan heti huomannut puhelimensa katoamista, vaan jatkoi työn touhussa. Vasta parinkymmenen minuutin kuluttua tuli mieleen, että haalari tuntuu ihmeen kevyeltä.

Puhelinta alettiin etsiä. Isäntä osasi kokemuksesta arvata, minne puhelin on joutunut. Toisesta puhelimesta soitettiin kadoksissa olevaan, joka osalla puheluista soi ja osalla numeroon ei saatu yhteyttä.

Soittoääni kuului vaimeana lietteen seasta, kun avasi kaivon kannen. Isännällä ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin hypätä noin 80 senttimetriä syvään kuiluun ja käsin etsiä kadonnutta älylaitetta.

Noin kymmenen minuutin kuluttua puhelin vihdoin löytyi. Pohdiskelun jälkeen todettiin, että tekonahkaiset kuoret olivat mennyttä. Puhelin itsessään vietiin vesihanan alle pesulle.

Kerrankin laatu oli mitä luvattiin: vedenkestäväksi kehuttu puhelin kesti myös lietteen. Se haisi pahalta, mutta toimi.

Vasta kaksi viikkoa uinnin jälkeen se alkoi pätkiä puheluita, minkä jälkeen isäntä totesi hankkivansa suosiolla uuden puhelimen. Ei taitaisi huollossa mennä takuuseen, kun haisee niin pahalta.

Mitä kaikkea sinun puhelimesi on saanut kestää? Kerro tämän jutun kommenteissa!

Aiheeseen liittyvät artikkelit