Maatalous

“Muurikin porukka” piileskelee toista viikkoa Laukaan metsissä

Maatalous 23.05.2016

Reilu viikko sitten karanneesta 58 hiehon laumasta neljä on edelleen kateissa. Keinot niiden kiinni saamiseksi ovat vähissä.


Kari Salonen
Hiehot liikkuvat Äijäläntien ja Kantatie 69:n välissä. Kuvan kyyttö ei liity tapaukseen.

58 kyyttöä lähti yli viikko sitten karkuteille Laukaassa. Suurin osa saatiin kiinni nopeasti, mutta muutama villimpi hieho on edelleen metsässä.

"Muurikin porukka" koostuu neljästä reilun vuoden ikäisestä hiehosta, joista Muurikki on kookkain. Ne ovat viettäneet metsässä nyt reilun viikon.

Laumaa on jahdattu metsässä ja yritetty paikantaa esimerkiksi kopterikameran voimin, mutta tuloksetta.

Kyyttöjen omistaja Henri Kytömaa toivoo seuraavaksi saavansa käyttöön nukutuspistoolin. Muulla tavalla eläinten kiinni saaminen voi olla jo liian vaikeaa. "Aseen voisi pitää valmiudessa ja mennä paikalle, kun havainto niistä saadaan."

Laumasta saatiin näköhavainto viimeksi sunnuntai-aamuna. Kun paikalle päästiin, Muurikkia kumppaneineen ei kuitenkaan enää löytynyt.

Hiehojen uskotaan olevan Äijäläntien ja Kantatie 69:n välisellä metsäalueella. Laaja metsäalue sijaitsee noin seitsemän kilometrin päässä tilalta.

Lämpimien kevätilmojen ja vehreän luonnon keskellä kyytöt vaikuttavat toistaiseksi pärjäävän hyvin. "Ovat ihan voimissaan ja tuntuvat viihtyvän. Kunhan eivät vain villiintyisi niin pahasti, että lopettaa täytyy", Kytömaa toivoo.

MT 16.5.: 58 hiehoa lähti karkuteille Laukaassa - villeimmät edelleen kateissa

MT 05.11.: Kalajoen karkurit palailivat yöllä kotitilalleen

Aiheeseen liittyvät artikkelit