Maatalous

Osallistu Maatilani ilmastoratkaisu -kuvakilpailuun

Kuvakilpailun voi osallistua lokakuun loppuun asti.
Markku Vuorikari
Ilmastoratkaisu-kuvakilpailuun voit osallistua arkisellakin ilmastoteolla.

Maaseudun tulevaisuus (MT) ja Luonnonvarakeskus (Luke) järjestävät kesän aikana kuvakilpailun nimeltään Maatilani ilmastoratkaisut. Kilpailu alkaa tänään ja kestää aina lokakuun loppuun asti.

Kuvakilpailuun voit osallistua lähettämällä kuvan omasta ilmastoratkaisustasi osoitteeseen verkkolehti@maaseuduntulevaisuus.fi.

Kerro viestissä omasta ilmastoteostasi ja mikä sai sinut päätymään juuri siihen ratkaisuun. Laita viestiin myös tiedot kuvausajasta ja -paikasta, sekä kuvassa esiintyvien henkilöiden nimet.

Ilmastoteon ei tarvitse olla uutta teknologiaa tai tietoa vaativa ja suuri mullistava keksintö.

"Ilmastoteot voivat olla hyvinkin arkisia tekoja, joille ilmastonäkökulma vain antaa lisäperusteen," kertoo Riitta Savikko Lukelta. Kuvakilpailun tarkoitus on näyttää, miten paljon maataloudessa tapahtuu.

Ilmastotekoja voivat Savikon mukaan olla esimerkiksi palkokasvien viljely tai uusiutuvan energian käyttö.

Kuvakilpailun voittajan valitsee raati, joka koostuu niin asiantuntijoista kuin viljelijöistä. Voittajalle on luvassa palkinto.

"Kilpailuun osallistuakseen ei tarvitse olla ammattivalokuvaaja. Kuva, joka on kekseliäs ja jossa on hyvä teema voi hyvin olla voittaja," Savikko sanoo. Hän kannustaa kaikkia osallistumaan kilpailuun.

"Kuvien kautta voi saada tietoa myös itselle siitä, miten omat viljelykset ovat onnistuneet. Palkintojenkin toivossa kannattaa ilman muuta osallistua," Savikko kehottaa.

Lue lisää

Uusi kirja yrittää oikoa tutkitulla tiedolla ilmastokeskustelun ympärillä pyöriviä ristiriitaisia väitteitä: "Maatiloilla on ratkaisun avaimet tavoitellessamme ilmastoneutraalisuutta"

Uusvanhat toimet tekevät ilmastoviisaaksi – "Kun alkaa pohtia kasvinviljelytilan ilmastotoimia, kannattaa aloittaa maaperästä"

Kansainvälinen järjestöjen ilmastoraportti vaatii karjatalouden vähentämistä

Viljelijät tekevät arvokasta työtä