Maatalous

Rehut Hankkijan valopilkku – 130 miljoonaa broileria ruokitaan Progresilla

Rehujen vienti veti viime vuonna hyvin.
Hankkijan Progres-rehua sai viime vuonna 130 miljoonaa broileria.

Rehuliiketoiminta menestyi viime vuonna Hankkijan liiketoiminta-alueista parhaiten. Viljakaupassa oli hankalaa ja konekaupassa vieläkin vaikeampaa.

Rehuvienti on yksi yhtiön ilonaiheista. Siinä etunenässä ovat Progres, Progut sekä nauta- ja broilerirehut Venäjän markkinoille.

Progres sisältää mäntyöljyn pihka-aineita, jotka ovat havupuiden keino suojautua bakteereilta. Rehussa ne tukevat eläinten terveyttä.

Progresilla on Hankkijan mukaan jo vahva asema siipikarjarehuissa muutamassa Euroopan maassa. Viime vuonna Progressilla ruokittiin 130 miljoonaa broileria. Tänä vuonna määrä kasvaa.

Hankkija Oy:n liikevaihto oli viime vuonna 695 miljoonaa euroa ja nettotulos ennen veroja 8,6 miljoonaa euroa. Tulos jäi tavoitteesta, mutta oli kuitenkin parempi kuin vuonna 2015.

Hankkija groupin liikevaihto oli 729 miljoonaa euroa ja nettotulos ennen veroja 10 miljoonaa euroa. Hankkija groupiin kuuluu emoyhtiön lisäksi logistiikkayhtiö Movere Oy.

Vuonna 2016 Hankkijan euromääräinen myynti pieneni edellisvuoteen verrattuna noin 11 prosenttia.

Liikevaihdon laskun syynä oli Hankkijan mukaan keskeisten tuotantotarvikkeiden, viljan ja rehuraaka-aineiden hinnan lasku sekä maatalouskaupan kokonaismarkkinan pieneneminen.

Lue lisää

Osien puute iski traktorien valmistukseen – hinnat roimassa nousussa ja toimitusajat pitkiä

Äärimmäisyyksien kasvukausi näkyy: Viljanostajien on ollut pakko alentaa laatukriteereitään – "Riittävä määrä raaka-ainetta on saatava, joten ei ole muuta vaihtoehtoa"

Hankkija ja Lantmännen investoivat hartiavoimin uusiin kauppapaikkoihin

Taistelu rehun markkinaosuuksista muuttaa maatalousbisnestä - Nautasuomi voi kasvaa yllättävän suureksi toimijaksi