Maatalous

Ruuan suoramyyntisivusto lopettaa: "jaksaminen on ollut kortilla"

Kuluttajia kehotetaan edelleen tarttumaan aktiivisesti suoramyyntiin.
Sami Karppinen

Ruuan suoramyyntisivusto avoinmaaseutu.fi lopettaa toimintansa.

Sivusto perustettiin syksyllä 2013.

Tiloja oli mukana kattavasti koko maasta. Kriteerinä sivustolla oli, että tuotteet on valmistettu Suomessa – mieluiten täysin kotimaisista raaka-aineista.

Sivuston perustajat ja maidontuottajat Heini Hakkarainen ja Jussi Kinnunen ovat joutuneet pohtimaan myös oman tilansa tulevaisuutta.

"Niin oman tilamme kuin sivustonkin kohtaloa on pohdittu jo pitkään. Ruuantuotannolla ja maatiloilla on Suomessa käsillä vaikeat ajat, tilojen lopettamisuutisia saa lukea päivittäin. Meillä mietinnässä on ollut toisen työpaikka tilan ulkopuolella, ja vähän yllättäen minulle tarjoutui siihen nyt tilaisuus", verkkokaupan sivulla olevassa tiedotteessa kirjoitetaan.

"Koska sivusto on tehnyt aikamoisen loven tilipussiimme, myös sen tulevaisuutta on väännelty ja käännelty. Maatilojen osalta sivusto toki jatkaa toimintaansa normaalisti, mutta suurin rahareikä ja myös eniten aikaa vievin osa eli verkkokauppa on nyt tullut (ainakin tässä muodossa) tiensä päähän."

Varaston loppuumyynti aloitetaan heti ja sitä myydään niin kauan, kuin tavaraa riittää. Elintarvikkeita voi ostaa 50 prosentin alennuksella.

Pitäjiä kaupan kohtalo harmittaa.

"Pidän ideaa vain kotimaassa valmistettujen pienyritysten ja maatilojen tuotteiden verkkokaupasta hyvänä. Toteutus ei sitä ollut, ja asiakkaita ei löytynyt riittävästi pitämään toimintaa käynnissä. Näin ollen myös oma motivaatio ja jaksaminen on ollut kortilla. Pienyritysten on edelleen vaikea saada tuotteitaan myyntiin isoihin kauppoihin ja verkkokaupan avulla levikki olisi saatu koko valtakunnan kattavaksi. Nyt on jonkun muun vuoro yrittää, ja toivottavasti oikeanlainen kanava tähän vielä löytyy."

Verkkokauppa saattaa jatkaa syksymmällä – mutta huomattavasti pienimuotoisemmin. Tilalla keskitytään nyt muihin töihin ja maitotilan pyörittämiseen.

Kuluttajia kehotetaan edelleen tarttumaan aktiivisesti suoramyyntiin.

"Ostakaa kotimaisia tuotteita ja ostakaa niitä mahdollisimman paljon suoraan tuottajilta, koska siihen on ihan hyvät mahdollisuudet."

Verkossa toimivia ruuan suoramyyntikanavia ovat esimerkiksi ruokaasuomesta.fi-palvelu ja REKO-renkaat.

Lue lisää:

MT 4.7.2014: Verkkosivusto tuo maaseudun lähelle

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Ruispelloilla on nyt eväät jättisatoon - leipureille riittää kotimaista yllin kyllin ensi talvena

Reinoilta lähtee tärkeä valtti

Lammasketjun kehittäminen tilalta kuluttajille vielä kesken — moni tiloista myy lihaa suoraan kuluttajille