Maatalous

Sähköisiä tukihakemuksia viime vuoden määrä

Teknisistä ongelmista huolimatta sähköisiä tukihakemuksia jätetään tänä vuonna vähintään viime vuoden verran. Viime vuonna sähköisesti tukia haki 33 000 viljelijää. Tänä aamuna hakemuksia oli jätetty jo 32 500.
Kari Salonen

Viime vuonna viimeisenä hakupäivänä sähköisiä tukihakemuksia jätettiin Vipu-palvelussa 2 000. Jos tahti on sama tänään, viimevuotinen sähköisten hakemusten määrä ylittyy reippaasti, kertoo yksikönjohtaja Keijo Yli-Hukkala Maaseutuvirasto Mavin viljelijätukien IT-yksiköstä.

Tilanne näytti vielä tiistaina aamupäivällä toisenlaiselta. Hakemuksia oli jätetty noin 28 500, ja palvelua vaivasivat hankalat tekniset ongelmat.

Maanantaina palvelu oli täysin pois käytöstä useiden tuntien ajan.

Viimeiset ongelmat saatiin ratkaistua yhdentoista maissa, Yli-Hukkala kertoo.

Maa- ja metsätalousministeriön kansliapäällikkö Jaana Husu-Kallio iloitsi eilen illalla Twitterissä, että sähköisiä hakemuksia oli päivän aikana teknisistä vaikeuksista huolimatta jätetty 3 000. Mahdollisista tilanteen vaatimista jatkotoimista hänen mukaansa neuvotellaan Mavin kanssa tänään.

Lue lisää

Kylmäpäisin lähetti maataloustukihakemuksen 16 sekuntia ennen määräaikaa – "Pienikin häiriö olisi voinut siirtää sen keskiviikon puolelle, jolloin tuista olisi leikattu prosentti"

Helpotusta Vipuun

"Tukihausta ei olisi tullut mitään ilman Vipu-palvelua" – korona toi maataloushallinnolle uudet työrutiinit, mutta tukimaksatuksiin poikkeusaika ei ole vaikuttanut

Katso-painajainen ei koske Vipu-palvelun käyttäjiä: Viljelijöiden asiointipalvelun kirjautuminen ja valtuudet säilyvät ennallaan myös ensi vuonna