Maatalous

"Saa olla lehmä" – sonnin deitti-ilmoitus ilahduttaa netissä

Jokinotkon karjatilan kyyttösonni Lelu etsii Facebook-ilmoituksella itselleen luomua naisseuraa tositarkoituksella.
Lelu-sonni etsii luomua maatiaismorsianta Facebookin kautta.

"Etsin tositarkoituksella itselleni naisseuraa, saa olla lehmä! Elelen tällä hetkellä poikamieslaumassa, mutta haaveilen jo omasta perheestä..." Näin alkaa keiteleläisen Jokinotkon karjatilan Lelu-sonnin deitti-ilmoitus, joka on muutamassa päivässä saanut jo yli 600 tykkäystä ja 120 jakoa Facebookissa.

Ilmoituksen Lelun puolesta laatinut tilan emäntä Jenni Lemettinen kertoo, että muutamia varteen otettavia morsianehdokkaita on jo tullut. Haku jatkuu kuitenkin vielä jonkin aikaa.

"Morsiamen pitää olla virallisesti luomu, koska olemme luomutila", Lemettinen muistuttaa. Vaatimus rajaa jonkin verran ehdokkaita.

Tila päätyi Facebook-etsintään, koska potentiaalista morsianta sonnille ei löytynyt lähialueen tiloilta. Hauska ilmoitus on samalla tuonut uusia seuraajia lihansuoramyyntiin ja maatilamatkailuun keskittyvälle tilalle.

Sonnin ja sen tulevan morsiamen toimenkuvaan sisältyisikin tulevaisuudessa myös asiakkaiden viihdyttäminen.

"Haluaisimme pitää nyt sonnilauman ainoana maatiaisena elävän kyytön kotieläinpihalla. Sen eloa voisi sitten seurata Facebookissa ja blogissa. Muutamat ilmoituksen nähneet ovat jo sitä toivoneetkin, ja positiivista palautetta on tullut paljon", Lemettinen iloitsee.

Sonnin seuranhakuilmoitus näkyy Jokinotkon karjatilan Facebook-sivuilla.

Lue lisää

HU: Raviradalla näyttäytynyt kyyttö edelleen karkuteillä – eläinsuojelukeskus valmiina ottamaan karkulaisen asukkaakseen: "Tällä kyytöllä on melkoinen tarina"

HU: Video: Kyyttö juoksi raviradalle Orimattilassa – Eläinsuojelukeskus Tuulispää haluaa tarjota karkurille kodin

IL: Riista-aidan kaksinkertainen sähkölanka ei riittänyt suojaksi – 200-kiloinen sonni joutui susihyökkäyksen uhriksi Sonkajärvellä

Kyytöt urakoivat muuttolinnuille levähdysalueen Kirkkonummella: Merkittävä panostus luonnonsuojeluun kasvattaa harvinaisia perinnebiotooppeja samoavan karjan määrää