"Saa olla lehmä" – sonnin deitti-ilmoitus ilahduttaa netissä - Maatalous - Maaseudun Tulevaisuus
Maatalous

"Saa olla lehmä" – sonnin deitti-ilmoitus ilahduttaa netissä

Jokinotkon karjatilan kyyttösonni Lelu etsii Facebook-ilmoituksella itselleen luomua naisseuraa tositarkoituksella.
Lelu-sonni etsii luomua maatiaismorsianta Facebookin kautta.

"Etsin tositarkoituksella itselleni naisseuraa, saa olla lehmä! Elelen tällä hetkellä poikamieslaumassa, mutta haaveilen jo omasta perheestä..." Näin alkaa keiteleläisen Jokinotkon karjatilan Lelu-sonnin deitti-ilmoitus, joka on muutamassa päivässä saanut jo yli 600 tykkäystä ja 120 jakoa Facebookissa.

Ilmoituksen Lelun puolesta laatinut tilan emäntä Jenni Lemettinen kertoo, että muutamia varteen otettavia morsianehdokkaita on jo tullut. Haku jatkuu kuitenkin vielä jonkin aikaa.

"Morsiamen pitää olla virallisesti luomu, koska olemme luomutila", Lemettinen muistuttaa. Vaatimus rajaa jonkin verran ehdokkaita.

Tila päätyi Facebook-etsintään, koska potentiaalista morsianta sonnille ei löytynyt lähialueen tiloilta. Hauska ilmoitus on samalla tuonut uusia seuraajia lihansuoramyyntiin ja maatilamatkailuun keskittyvälle tilalle.

Sonnin ja sen tulevan morsiamen toimenkuvaan sisältyisikin tulevaisuudessa myös asiakkaiden viihdyttäminen.

"Haluaisimme pitää nyt sonnilauman ainoana maatiaisena elävän kyytön kotieläinpihalla. Sen eloa voisi sitten seurata Facebookissa ja blogissa. Muutamat ilmoituksen nähneet ovat jo sitä toivoneetkin, ja positiivista palautetta on tullut paljon", Lemettinen iloitsee.

Sonnin seuranhakuilmoitus näkyy Jokinotkon karjatilan Facebook-sivuilla.

Lue lisää

Pohjois-Savossa kesäasukkaita houkutellaan jäämään

Sisukkaasta suomenkarjasta tuli pikkutilalle pääelinkeino ja intohimo, kun pienet ja persoonalliset kyytöt valtasivat isäntäparin sydämen

"Maataloustuottajat haukkuvat lihantuotantoa kritisoivia ihmisiä elämästä vieraantuneiksi. Harvalla tuotantoalalla on varaa suhtautua asiakkaisiin yhtä tympeästi" – maatalouskapinallinen sanoo Ylelle

Viljelijä teki rohkean ilmastolupauksen: Luopuu karjastaan, jollei onnistu sitomaan laitumilleen enemmän hiiltä kuin maatila tuottaa