Maatalous

Sampon puimurit Valtran myyntiin helmikuussa

Maatalous 26.11.2012

Puimureiden myynti keskitetään valtaosin yhdeksään toimipaikkaan, joista pohjoisin on Oulussa. Huolto siirtyy syksyyn mennessä Valtran sopimushuoltajille.


VEIKKO NIITTYMAA

Valtra ryhtyy markkinoimaan Sampo-Rosenlewin puimureita helmikuun alussa ja syyskuusta lähtien Sampot ovat Valtran yksinmyynnissä. Samalla huolto- ja varaosavastuu siirtyy Valtralle.

Edustusmuutoksesta kerrottiin maanantaina Porissa. Yhtiöt eivät halunneet kertoa, kumpi osapuoli oli aktiivisempi asiassa. Sampot ehtivät olla S-ketjun myynnissä 1970-luvun alusta.

Viime viikolla allekirjoitettu sopimus turvaa parhaiten kattavat palvelut puimuriasiakkaille, toteaa myynti- ja markkinointijohtaja Sami Seppälä Sampo-Rosenlewilta.

Puimurit soveltuvat erinomaisesti traktorien rinnalle, kertoo myyntijohtaja Pertti Laaksonen Valtralta. ”Muutos vahvistaa asemaamme vahvimpana maatalouskonekaupan ketjuna.”

Valtra palkkaa puimurimyyntiin väkeä, vaikka kaikki traktorimyyjät tulevat myymään myös puimureita.

Puimureiden myynti keskitetään valtaosin yhdeksään toimipaikkaan Espoosta Ouluun ja Turusta Kuopioon. Verkosto on suunnilleen samanlainen kuin Hankkija-Maatalouden konekeskuksilla.

Laaksonen ja Seppälä uskovat, että siirtymäkaudesta selvitään. Sydäntalvi on perinteisesti hiljainen puimurikaupassa.

Viime kaudella Suomessa myytiin 195 Sampo-Rosenlewin puimuria, noin puolet kaikista puimureista. Seppälä nostaa rimaa: ”Tarkoitus on kasvattaa markkinaosuutta.”

AIHEESEEN LIITTYVÄT ARTIKKELIT