Maatalous

Talouselämä: Suomalaiset ovat käynnistelleet humalaprojekteja – syynä Keski-Euroopan kuiva kesä

Yksi humalankasvatusprojektinsa käynnistäneistä yrityksistä on panimo- ja kehitysyhtiö Sangen.
Jaana Kankaanpää
Humala on oluen keskeinen raaka-aine.

Keski-Euroopan kuiva kesä on vienyt humalasadon mukanaan. Tämä on saanut suomalaiset humalanviljelijät käynnistelemään projektejaan. Asiasta kertoo Talouselämä.

Vaikka humalaa ei vielä Suomessa laajamittaisesti viljellä, on kotimaisia humalaprojekteja käynnistelty ulkomaisten humalien korkeiden hintojen ja kotimaisten raaka-aineiden arvostuksen takia.

Yksi humalankasvatusprojektinsa käynnistäneistä yrityksistä on panimo- ja kehitysyhtiö Sangen. Talouselämän haastatteleman Sangenin hallituksen puheenjohtajan Mikko Ahokkaan mukaan humalantuotannossa ollaan kuitenkin vielä kehitysvaiheessa.

"Omassa strategiassamme olemme asettaneet tavoitteeksi humalan kasvattamisen kasvihuoneessa. Vielä ollaan kuitenkin vasta kehitysvaiheessa”, Ahokas sanoo Talouselämälle.

Suomessa luonnonvaraisena kasvavat humalat eivät Ahokkaan mukaan sovi oluiden päähumaliksi.

Luonnonvarakeskus Luken mukaan suomalaisen humalan kasvatuksessa yksi selvitettävä ongelma on, minkälaiset humalat sopivat Suomen ilmastoon.

Talouselämän uutinen

Lue lisää

Testauta humalasi: Onko pihan vanha kasvusto perimältään ainutlaatuinen ja miten se sopisi oluen tekoon?

"Kun on päivän haistellut ja maistellut oluita, illalla tekee mieli lähteä oluelle" – Koffin pääpanimomestarille olut on ollut osa päivittäistä dieettiä lähes koko aikuisiän

Korpipanimo tähtää miljoonaan pulloon lageria: "Rakennustyöt alkoivat heinäkuussa – pienessä kunnassa on pieni byrokratia"

2021 toi korotukset alkoholin, tupakan ja öljylämmityksen verotukseen – täältä näet kuntien veroprosentit