Maatalous

Rehujen täydennysvalkuaisesta edelleen vain viidennes on kotimaista alkuperää

Herneen ja härkäpavun tuotanto ja käyttö ovat kasvaneet reippaasti, mutta öljykasvien viljely on samaan aikaan taantunut.
Satu Lehtonen, Johannes Tervo, Jaana Kankaanpää / Kuvitus: Juho Leskinen
Tuontisoijaa pyritään rehuissa korvaamaan kotimaisella härkäpavulla (käsissä) ja herneellä (oikealla).

Suomen kotieläinten syömästä valkuaisesta peräti 80 prosenttia on kotimaista alkuperää.

"Valkuaisomavaraisuus on varsin vakaa ja parempi kuin usein luullaan", toimialapäällikkö Pekka Heikkilä Elintarviketeollisuusliitosta kertoo.

MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaajana luet tämän ja kaikki muut koko Suomea kiinnostavat jutut. Tilaa nyt!
Tilaa MT Digi 9,90 €/kk
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Lue lisää