Maatalous

Ruokavirasto vahvistaa: Syksyn viljasadon laatu oli hyvä – hehtopainot olivat korkeat ja jyvät suuria

Vehnäsadon laatu jäi vuoden 2018 huipputasosta.
Markku Vuorikari
Vehnän hehtaarisadot nousivat viime syksynä, mutta laatu jäi vuoden 2018 huipputasosta proteiinipitoisuuksien ollessa matalampia.

Satokauden 2019 viljan laatu ja määrä olivat hyviä, selviää Ruokaviraston ja Luonnonvarakeskuksen keräämistä tiedoista.

Hyvän laadun takana oli korkeat hehtopainot ja vähäinen pienien jyvien määrä kaikilla viljalajeilla. Hometoksiinipitoisuudet olivat pieniä sekä kauralla että kevätvehnällä.

MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaajana luet tämän ja kaikki muut koko Suomea kiinnostavat jutut. Tilaa nyt!
Tilaa MT Digi 9,90 €/kk
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Lue lisää