Lampoloissa märehtii vaatimattomia julkkiksia: ”Suomenlammas lienee suomalaisen maatalouden tunnetuin asia kansainvälisesti”, arvioi Juha Kantanen - Maatalous - Maaseudun Tulevaisuus
Tiesitkö? Voit lukea viikossa 3 artikkelia ilman tilausta - hanki rajaton lukuoikeus nyt 9,90€/kk
Maatalous

Lampoloissa märehtii vaatimattomia julkkiksia: ”Suomenlammas lienee suomalaisen maatalouden tunnetuin asia kansainvälisesti”, arvioi Juha Kantanen

Arvokkaat alkuperäisrodut säilyvät parhaiten tuotantoeläiminä kotieläintiloilla, linjaa niiden säilytyksestä vastaava tutkimusprofessori Juha Kantanen.
Terhi Torikka
Kainuunharmasten jalostus on viimeksi kuluneiden 15 vuoden aikana harpannut ison loikan eteenpäin varsinkin lihakkuudessa, ja myös rodun rakenne on kehittynyt hyvään suuntaan.

Suomi tunnetaan maailmalla ehkä yleisimmin metallimusiikista, matkapuhelimista ja formulakuljettajista. Maatalouspuolen kansainvälisestä julkkiksesta puhutaan harvemmin.

”Suomenlammas lienee suomalaisen maatalouden tunnetuin asia kansainvälisesti”, arvioi tutkimusprofessori Juha Kantanen Luonnonvarakeskuksesta (Luke).

Rodulla on maailmalla hyvä maine erityisen korkean hedelmällisyytensä vuoksi.

MT PLUS
Lue vapaasti kaikki MTPLUS-artikkelit!
Jos olet jo tilaaja, kirjaudu sisään.
Sulje banneri
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaajana luet tämän ja kaikki muut koko Suomea kiinnostavat jutut. Tilaa nyt!
Tilaa MT Digi 9,90 €/kk
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Lue lisää

Perunamaata kannata nyt syynätä tarkkaan koloradonkuoriaisen varalta: "Pieneltä pelloltahan se on helpompi löytää kuin isolta" – näin erotat tuholaisen leppäkertusta

Maatalousrakennusten tarve on erilainen kuin vuosikymmeniä sitten, mutta mielikuvat istuvat tiukassa – "Toivottavasti myös ymmärretään, että minkään korjaaminen ei ole ilmaista"

Suurin osa tuottajista tyytyväisiä luomukorvauksen 30 prosentin myyntikasvivaatimukseen

Hernepuimurit porhalsivat pellolle harvinaisen aikaisin – hellekausi kuivatti kasvustoja ja satotoiveita