"Valkuaiskasvien suunnitellun kylvöalan voisi hyvin kaksinkertaistaa – sille määrälle löytyisi teollisuudesta kysyntä"
Hernettä ja härkäpapua pidetään vaikeina kasveina. "Perehtyä pitää mutta ei pelätä", A-Rehun Ilkka Ala-Fossi toteaa omasta kokemuksesta.
Johannes Tervo
Ilkka Ala-Fossi esitteli kuukausi sitten A-Rehun Ilmajoen Koskenkorvan-tehtaan uutta tuotantolinjaa.
Atrian tytäryhtiössä A-Rehussa on tehty vuosikaudet töitä kotimaisen valkuaisen käytön ja viljelyn lisäämiseksi. Tuorein virstanpylväs oli se, että herneen määrä yhtiön broilerirehuissa ohitti soijan.
"Hernettä meillä käytetään nyt 15 miljoonaa kiloa vuodessa, ja mielellään ottaisimme enemmän", rehuliiketoiminnan johtaja Ilkka Ala-Fossi sanoo.
Lue vapaasti kaikki MTPLUS-artikkelit!
Jos olet jo tilaaja,
kirjaudu sisään.
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaajana luet tämän ja kaikki muut koko Suomea kiinnostavat jutut. Tilaa nyt!
Lehden tilaaja,
ota digi käyttöön.
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Atrian tytäryhtiössä A-Rehussa on tehty vuosikaudet töitä kotimaisen valkuaisen käytön ja viljelyn lisäämiseksi. Tuorein virstanpylväs oli se, että herneen määrä yhtiön broilerirehuissa ohitti soijan.
"Hernettä meillä käytetään nyt 15 miljoonaa kiloa vuodessa, ja mielellään ottaisimme enemmän", rehuliiketoiminnan johtaja Ilkka Ala-Fossi sanoo.
Haluatko jatkaa lukemista?
Olet lukenut 3/3 ilmaista artikkelia viikossa.
Lehden tilaaja,
ota digi käyttöön.
Haluatko jatkaa lukemista?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.