Maatalous

"Valkuaiskasvien suunnitellun kylvöalan voisi hyvin kaksinkertaistaa – sille määrälle löytyisi teollisuudesta kysyntä"

Hernettä ja härkäpapua pidetään vaikeina kasveina. "Perehtyä pitää mutta ei pelätä", A-Rehun Ilkka Ala-Fossi toteaa omasta kokemuksesta.
Johannes Tervo
Ilkka Ala-Fossi esitteli kuukausi sitten A-Rehun Ilmajoen Koskenkorvan-tehtaan uutta tuotantolinjaa.

Atrian tytäryhtiössä A-Rehussa on tehty vuosikaudet töitä kotimaisen valkuaisen käytön ja viljelyn lisäämiseksi. Tuorein virstanpylväs oli se, että herneen määrä yhtiön broilerirehuissa ohitti soijan.

"Hernettä meillä käytetään nyt 15 miljoonaa kiloa vuodessa, ja mielellään ottaisimme enemmän", rehuliiketoiminnan johtaja Ilkka Ala-Fossi sanoo.

MT PLUS
Lue vapaasti kaikki MTPLUS-artikkelit!
Jos olet jo tilaaja, kirjaudu sisään.
Sulje banneri
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaajana luet tämän ja kaikki muut koko Suomea kiinnostavat jutut. Tilaa nyt!
Tilaa MT Digi 9,90 €/kk
Lehden tilaaja, ota digi käyttöön.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Lue lisää

Kotimaisia kasviproteiineja, ole hyvä

A-Rehun omistaja Atrialla on tuottajiensa rehuhankintoihin yksi tiukka ehto

Ei kai speltistä tai kuminasta mitään bisnestä saa? Tässä kolme yritystä, jotka tekivät marginaalikasveista hittituotteita

Härkäpapu pilkotaan arvo-osiin Kokemäellä – pavusta erotetulle proteiinijakeelle on kysyntää elintarviketeollisuudessa