"En seuraa elinkeinoni tuhoamista toimettomana, kannan vastuun seurauksista" – Liperissä valkoposkihanhia karkotetaan, vaikka lupaa häirinnälle ei ole - Maatalous - Maaseudun Tulevaisuus
Maatalous

"En seuraa elinkeinoni tuhoamista toimettomana, kannan vastuun seurauksista" – Liperissä valkoposkihanhia karkotetaan, vaikka lupaa häirinnälle ei ole

"Ei tarvittaisi kuin yksi hallinnollinen päätös, joka valtuuttaisi ongelma-alueen viljelijät karkottamaan ja ampumaan lintuja. Nyt sitä päätöstä ei ole uskallettu tehdä, vaan hallinto ja ympäristöministeriö piilottelevat tilanteelta.”
Lari Lievonen
Liperin taivas oli vähintään yhtä synkkä kuin lihakarjankasvattaja Vesa Erosen mieli, kun hän tarkasteli hanhituhoja tiistaina.

Liperiläinen lihakarjankasvattaja Vesa Eronen on joutunut todistamaan tänä keväänä valkoposkihanhien aiheuttamaa ennennäkemättömän mittavaa tuhoa tilan nurmilla, myös pelloille jo kylvetyt siemenet ovat kelvanneet.

MT PLUS
Lue vapaasti kaikki MTPLUS-artikkelit!
Jos olet jo tilaaja, kirjaudu sisään.
Sulje banneri
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaajana luet tämän ja kaikki muut koko Suomea kiinnostavat jutut. Tilaa nyt!
Tilaa MT Digi 9,90 €/kk
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Lue lisää

Viljelijät haluavat kiittää korona keskellä työskenteleviä – lahjoittavat TYKS:in sairaanhoitajille varhaisperunoita

Mitä rypsin ja rapsin viljelystä pitäisi tutkia? –öljykasvihanke etsii ideoita koetoimintaan

Mikko Kärnä pettyi raskaasti ympäristöministeriön viljelijälle maksamiin talitinttikorvauksiin: "Itse laittaisin kaikki kylmäksi, jos saisin päättää"

Ruotsi vie navettakissoilta lisääntymiskyvyt