MT:n toimittaja testasi kausityötä marjatilalla: "Kuinka kukaan voi tehdä tätä kahdeksan tuntia päivässä?" - Maatalous - Maaseudun Tulevaisuus
Maatalous

MT:n toimittaja testasi kausityötä marjatilalla: "Kuinka kukaan voi tehdä tätä kahdeksan tuntia päivässä?"

Vadelmien istutus oli terapeuttista, mutta kitkentä juili alaselässä. Viljelijä Vesa Poikelalle tuli koronakeväänä satoja työhakemuksia Afrikasta asti.
Kari Salonen
Vesa Poikela opastaa oikeoppiseen kitkentään. Hevonhierakan juuret on kaivettava syvältä puukolla vaihingoittamatta mansikan juuria.

Kuinka kukaan tätä voi tehdä kahdeksan tuntia päivässä, monta päivää putkeen? Se on ensimmäinen miete, kun olen kitkenyt rikkaruohoja vasta puolikkaasta penkki­rivistä mansikantaimia.

Kahden tunnin ja kahden rivin eli noin 700 taimen jälkeen kykkiminen juilii alaselässä ja jomottaa kummallisesti kantapäissä.

MT PLUS
Lue vapaasti kaikki MTPLUS-artikkelit!
Jos olet jo tilaaja, kirjaudu sisään.
Sulje banneri
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaajana luet tämän ja kaikki muut koko Suomea kiinnostavat jutut. Tilaa nyt!
Tilaa MT Digi 9,90 €/kk
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Lue lisää

MTK:n ilmastotiekartassa lähdetään ruokavalion muuttamisen sijaan maaperä edellä – "tehtiin miten tahansa niin maaperän päästöjä täytyy vähentää"

MMM:n Husu-Kallio kausityöntekijöiden koronatartunnoista: Tilanne on hallinnassa, tilat ovat toimineet oikein

MTK:n ilmastokartta: Maatalouden hiilipäästöt voisivat vähentyä jopa 42 prosenttia vuoteen 2035 – ei vaatisi muutoksia ruokavalioon

MTK:n puheenjohtaja Juha Marttila Ylellä: ”Paljon voidaan tehdä päästöjen leikkaamiseksi ja hiilen sidonnan lisäämiseksi, mutta tämä työ kyllä maksaa”