Pirkanmaalla kaivataan sateita kuivan alkukesän jälkeen - Maatalous - Maaseudun Tulevaisuus
Tiesitkö? Voit lukea viikossa 3 artikkelia ilman tilausta - hanki rajaton lukuoikeus nyt 9,90€/kk
Maatalous

Pirkanmaalla kaivataan sateita kuivan alkukesän jälkeen

Kasvukauden ominaispiirteinä Orivedellä ovat olleet kylmä kevät sekä kuiva alkukesä.
Jukka Koivula
Viljelijä Jari Salminen aloittaa rehunteon tällä viikolla, jos säät sallivat. Kuva on otettu eilen tiistaina Oriveden Hirsilässä.

Oriveden Hirsilässä Pirkanmaalla emolehmätilaa pitävä Jari Salminen toivoo, että sateet kastelisivat pian kuivat pellot.

"Tämän kasvukauden ominaispiirteitä ovat olleet kylmä kevät sekä kuiva alkukesä. Nyt saatiin toden teolla lämpöä, mutta pellot tarvitsevat myös vettä", Salminen sanoo.

MT PLUS
Lue vapaasti kaikki MTPLUS-artikkelit!
Jos olet jo tilaaja, kirjaudu sisään.
Sulje banneri
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaajana luet tämän ja kaikki muut koko Suomea kiinnostavat jutut. Tilaa nyt!
Tilaa MT Digi 9,90 €/kk
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Lue lisää

Antibioottijäämä maidossa voi johtaa ikäviin seurauksiin – pahimmillaan joudutaan hävittämään kerralla 100 000–200 000 litraa maitoa

Jos puhuja sanoo "suuli", hänellä on todennäköisesti kytkös tiettyyn alueeseen – laaja murresanasto syntyi aikana, jolloin pysyttiin pienissä piireissä

Perunamaata kannata nyt syynätä tarkkaan koloradonkuoriaisen varalta: "Pieneltä pelloltahan se on helpompi löytää kuin isolta" – näin erotat tuholaisen leppäkertusta

Maatalousrakennusten tarve on erilainen kuin vuosikymmeniä sitten, mutta mielikuvat istuvat tiukassa – "Toivottavasti myös ymmärretään, että minkään korjaaminen ei ole ilmaista"