Suomessa on vain kaksi lampaanmaitoa tuottavaa tilaa – Pekkolan uuhien maitoa imevät ensin karitsat vieroitusikäänsä saakka - Maatalous - Maaseudun Tulevaisuus
Tiesitkö? Voit lukea viikossa 3 artikkelia ilman tilausta - hanki rajaton lukuoikeus nyt 9,90€/kk
Maatalous

Suomessa on vain kaksi lampaanmaitoa tuottavaa tilaa – Pekkolan uuhien maitoa imevät ensin karitsat vieroitusikäänsä saakka

Pekkolan tilan lampaiden maidosta valmistetaan italialaistyyppistä gelatoa, joka on nimetty Bäätelöksi.
Sanne Katainen
Lampuri Siri Taalas aloittaa lypsyn pyyhkimällä uuhien utareet puhtaaksi.

Kello lähenee viittä iltapäivällä. Laitumella käyskentelevät uuhet höristelevät korviaan: Siellähän rahisee kauraämpäri, aika lähteä lypsylle.

Ollaan Pekkolan tilalla Hämeenlinnan Hauholla. Käsillä ei ole ihan mikä tahansa iltalypsy, sillä Suomessa lampaanmaitoa tuottaa Pekkolan lisäksi vain SikkaTalun tila Rymättylässä.

MT PLUS
Lue vapaasti kaikki MTPLUS-artikkelit!
Jos olet jo tilaaja, kirjaudu sisään.
Sulje banneri
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaajana luet tämän ja kaikki muut koko Suomea kiinnostavat jutut. Tilaa nyt!
Tilaa MT Digi 9,90 €/kk
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Lue lisää

Salolainen maatalousyrittäjä Aki Riski on etsinyt kerääjäkasveille tehokkainta kylvötekniikkaa: "Kerääjäkasvien kylvössä ongelmana on pieni siemenkoko"

Maatalousyrittäjistä vain kolmasosa kuuluu työterveyshuoltoon

Kaavilaisella maitotilalla sähköt edelleen poikki: "Aggregaatti on pelastanut tilanteen, muutenhan tämä olisi ollut täysi katastrofi."

Katso video: Puimuri ahmii syysohraa sisäänsä Englannissa – kesäkuun lopulla alkanut sadonkorjuu hieman tavallista aikaisemmassa