Kolme viljelijää viidestä pitää tilansa näkymiä vähintään melko hyvinä — odotukset parantuneet kaikissa tuotantosuunnissa viime vuodesta - Maatalous - Maaseudun Tulevaisuus
Maatalous

Kolme viljelijää viidestä pitää tilansa näkymiä vähintään melko hyvinä — odotukset parantuneet kaikissa tuotantosuunnissa viime vuodesta

Talousnäkymät vaikuttavat parhailta siipikarjaa kasvattavalle alle nelikymppiselle, joka viljelee pientä tilaa B-alueella. Toisessa ääripäässä on nautoja kasvattava yli 55-vuotias, jonka tila sijaitsee pohjoisessa ja peltoa on yli 75 hehtaaria.
Johannes Tervo
Kesäkuun alussa etenkin sikatiloilla ja kasvintuotannossa odotukset olivat selkeästi parempia kuin vuosi sitten.

Viljelijät arvioivat oman taloutensa kohentuneen viime vuodesta. Parannusta on kyselyn perusteella kaikissa tuotantosuunnissa, mutta maan eri osissa näkymät vaihtelevat. Etelän A-tukialueella tämän hetken taloustilanne nähdään heikompana kuin muualla maassa, ja tulevaisuus arveluttaa eniten pohjoisen viljelijöitä.

MT PLUS
Lue vapaasti kaikki MTPLUS-artikkelit!
Jos olet jo tilaaja, kirjaudu sisään.
Sulje banneri
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaajana luet tämän ja kaikki muut koko Suomea kiinnostavat jutut. Tilaa nyt!
Tilaa MT Digi 9,90 €/kk
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Lue lisää

Neuvontapalvelut ja viranomaiset keräävät tiloilta valtavat määrät dataa, joka ei ole kuitenkaan viljelijöiden käytettävissä – "lisää avoimuutta peliin"

Koronavirusta löydettiin pakastekanasta Kiinassa – liha oli brasilialaista

Luke investoi vahvasti maitoketjun tutkimukseen: Jokioisille uusi tutkimusnavetta, Maaningalle mittava peruskorjaus

Suorakylvön saloja tutkittu 15 vuotta Loimaalla – "Enpä olisi uskonut, että suorakylvökoneiden vertailusta vuonna 2005 alkanut viljelykoe paisuu tällaisiin mittoihin"